Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παναγροτική συγκέντρωση στον Εβρο

Παναγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που καταστρέφει τους μικρομεσαίους αγρότες πραγματοποιείται στην πλατεία της Ορεστιάδας την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί αγρότες και εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση και να απαιτήσουν να μην εφαρμοστούν οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ για τη ζάχαρη.

«Τα πρόσφατα "πικρά" μέτρα της ΕΕ για τη ζάχαρη που μειώνουν δραστικά τις τιμές στα ζαχαρότευτλα και τη ζάχαρη, δεν αφήνουν σε κανέναν καμιά αμφιβολία ότι άλλη μια δυναμική καλλιέργεια της περιοχής μας καταστρέφεται και τα 5 ζαχαρουργεία της χώρας μας μπαίνουν σε περιπέτειες. Οι επιδοτήσεις και τα επιδόματα ανεργίας που θα δοθούν για λίγα χρόνια, αποτελούν το δόλωμα για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους στόχους της νέας ΚΑΠ που είναι:

-- Να μειωθούν δραστικά τα κονδύλια από τον κοινοτικό προϋπολογισμό που προορίζονται για τη γεωργία, για να χρηματοδοτηθούν άλλες δράσεις (δημιουργία ευρωστρατού κλπ.)

-- Να επιταχυνθεί η καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγους επιχειρηματίες

-- Να εξασφαλίσουν οι εμποροβιομήχανοι της Ευρώπης για τις επιχειρήσεις τους φθηνή πρώτη ύλη», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ