Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Κατάργησαν αυλές σχολείων για να φτιάξουν λεωφόρο!

Τις αυλές των σχολείων τις απαλλοτρίωσαν, κόβοντας όλα τα δέντρα που υπήρχαν σ' αυτές για να γίνουν δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας. Στην εφαρμογή της συγκοινωνιακής αυτής μελέτης -τερατουργήματος συμβαίνουν ακόμη χειρότερα. Μηχανήματα, όγκοι χωμάτων, πέτρες και ανάμεσά τους οι μικροί μαθητές που αναζητούν την είσοδο του σχολείου τους. Και αυτά δε γίνονται στο κέντρο της Καλαμαριάς, αλλά στα πέριξ, έξω από τη βιτρίνα, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για τα σχολεία 12ο Δημοτικό Καλαμαριάς, 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και Αθλητικό Γυμνάσιο που τους επόμενους μήνες θα περιτριγυρίζονται από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Οι γονείς αγωνιούν για το αύριο και ζητάνε από τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς να δώσει εξηγήσεις και να πάρει σοβαρά μέτρα για την οδική ασφάλεια.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» Δαμιανός Παπαδόπουλος, κατήγγειλε μια σειρά αποφάσεις και ενέργειες της πλειοψηφίας του δήμου σχετικά με τα έργα που γίνονται στον Αγιο Ιωάννη.

Πιο συγκεκριμένα

  • «Ανοίγει» η οδός Ανδρέα Παπανδρέου που βρίσκεται δίπλα στα σχολεία, χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο με παλιότερη απόφασή του (δηλαδή να υπάρξει διάνοιξη προηγούμενα της οδού Πόντου, η οποία θα απορροφούσε ένα σημαντικό μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου).
  • Η οδός Γεννηματά - ένας μικρότερος δρόμος δίπλα στα σχολεία και παράλληλος της Α. Παπανδρέου - σύμφωνα με δεσμεύσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων θα έπρεπε να πεζοδρομηθεί και να δοθεί για τις αυξημένες ανάγκες του σχολείου. Αυτό αποτελούσε και μια υποχρέωση του δήμου, δεδομένου ότι αφαιρέθηκε μεγάλη έκταση από την αυλή των σχολείων, προκειμένου να γίνει διάνοιξη της οδού ταχείας κυκλοφορίας. Επίσης, από την πεζοδρομημένη Γεννηματά θα μπορούσε να γίνει μια ασφαλής είσοδος και έξοδος για τους μαθητές. Καμιά υλοποίηση των υποσχεθέντων δεν υπήρξε.
  • Τα έργα στην οδό Βρυούλων άρχισαν χωρίς να ανοίξει η άλλη είσοδος και έτσι τα παιδιά του δημοτικού, για να μπουν στο σχολείο τους από τη μοναδική πύλη της οδού Βρυούλων θα πρέπει να περάσουν μέσα από τις πέτρες, τους όγκους χωμάτων και δίπλα στα μηχανήματα.

Ακόμη, αφού έκλεισε η οδός Βρυούλων, τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν την οδό Εφέσου που δεν έχει καθόλου πεζοδρόμιο. Τις τελευταίες μέρες που έπεσαν πολλές βροχές, τα παιδιά για να πάνε στα σχολεία τους έπρεπε να περπατάνε στη μέση του δρόμου, γιατί δεξιά και αριστερά ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ετσι, καθημερινά οι πεζοί αναγκάζονται να περπατούν στη μέση του δρόμου με κίνδυνο να τους συμβεί ατύχημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ