Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»
Προβλήματα από το βάθος του χρόνου

Το περιστατικό με το βρώμικο φαγητό αντανακλά την πολιτική υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Τα χρόνια προβλήματα στην υποδομή και στην επάνδρωση του «Δρομοκαΐτειου» με προσωπικό αναδεικνύει το περιστατικό με το βρώμικο φαγητό που διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή στο ψυχιατρείο.

Το περιστατικό αυτό πυροδότησε μια ακόμη αντιπαράθεση, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων μεταξύ του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης του «Δρομοκαΐτειου» και των ηγεσιών των συνδικάτων στο χώρο.

Ετσι χτες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο «Φλας», επανήλθε με δηλώσεις που είχαν πολλά υπονοούμενα για προμελετημένο περιστατικό και λέγοντας ότι μετά τους ελέγχους κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Μάλιστα συνέδεσε την όλη εξέλιξη με την αλλαγή της διοίκησης το τελευταίο διάστημα.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Σταύρος Κουτσιουμπέλης και του Σωματείου των Εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο» Μιχάλης Γιαννάκος με παρούσα την Μαρία Μακράκη, τη νοσηλεύτρια που την περασμένη Κυριακή είχε βάρδια στο νοσοκομείο, η οποία διαβεβαίωσε ότι από τη σούπα δεν έφαγε κανείς ασθενής. Ακόμη, είπε ότι στα δύο τμήματα που παρατηρήθηκε το πρόβλημα το φαγητό αντικαταστάθηκε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχει προσχεδιαστεί το παραπάνω περιστατικό και επέρριψαν ευθύνες στο διοικητή του νοσοκομείου για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του. Ο Μ. Γιαννάκος επέρριψε ευθύνες στον διοικητή του νοσοκομείου για το ότι «δε φρόντισε να γίνει μυοκτονία το τελευταίο τετράμηνο».

Πάντως απ' τους εκπροσώπους των συνδικάτων δεν εκφράστηκε η διάθεση σύγκρουσης με τις βαθιές αιτίες που προκαλούν τέτοια συμπτώματα και αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

Η Τριμελής Επιτροπή της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) του «Δρομοκαΐτειου» σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι τα τελευταία γεγονότα στο ψυχιατρείο δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ασθενείς και προσωπικό ζουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, τρώνε το ίδιο φαγητό αναπαράγοντας τη στέρηση, τη μιζέρια και την επικινδυνότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες παρενέργειες των εφημεριών(2005-04-07 00:00:00.0)
Απεργία στο «Δρομοκαΐτειο»(2003-06-19 00:00:00.0)
Τα ψυχιατρεία σε τέλμα(2001-02-11 00:00:00.0)
Επικίνδυνοι πειραματισμοί στα ψυχιατρεία(2000-06-06 00:00:00.0)
Εισαγγελική έρευνα για την αναστολή εφημερίας(2000-05-25 00:00:00.0)
Υποσχέσεις για έκτακτο προσωπικό μετρημένο στα δάχτυλα(1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ