Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ»
Υπολειτουργεί και το τρίτο εργοστάσιο

Με τη δύναμη που τους δίνει η πίστη στο δίκιο τους, το δίκιο της εργατικής τάξης, οι απολυμένοι από τα εργοστάσια «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Ναούσης» κλιμακώνουν τον αγώνα για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Από το Σεπτέμβρη συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου και ταυτόχρονα αναπτύσσουν μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις έχοντας σταθερό το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους στα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια του ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» του Λαναρά, σε συντονισμό της πάλης τους, γιατί γνωρίζουν καλά πως η επίθεση που ξεκίνησε πέρσι με το κλείσιμο της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και συνεχίστηκε φέτος με το κλείσιμο του «Β» και της «Ολυμπιακής» δε θα σταματήσει. Τα μηνύματα που φτάνουν από παντού φανερώνουν τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Το εργοστάσιο «Γ» υπολειτουργεί εδώ και 10 μέρες λόγω έλλειψης πρώτων υλών, ενώ προχθές η ΔΕΗ έκοψε και το ρεύμα διότι η επιχείρηση δεν είχε εξοφλήσει τις οφειλές της. Χτες το ρεύμα επανήλθε, όμως οι εργάτες δε δούλεψαν γιατί δεν υπάρχει βαμβάκι.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα εργοστάσια της Θράκης. Η «ΦΑΝΚΟ» στην Κομοτηνή, η πρώην «ΟΤΤΟ Εβρος» στον Εβρο, εξακολουθούν να υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Ενώ σε ισχύ παραμένει η εκφρασμένη πρόθεση του Λαναρά να προχωρήσει σε απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ