Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη ο γιορτασμός

-- Την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκέμβρη, θα γιορταστεί, φέτος, η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας στο Γοργοπόταμο. Μάλιστα, είναι έτοιμο και θα στηθεί στο χώρο απέριττο μνημείο -μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των 13 θυμάτων προσκυνητών, που το 1964 σκοτώθηκαν από έκρηξη της αμερικανικής νάρκης, που είχε τοποθετηθεί εκεί στην εκδήλωση για το γιορτασμό, τότε, της επετείου ανατίναξης της Γέφυρας. Το μνημείο ετοιμάστηκε με τη φροντίδα της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ και τη συμβολή του Δήμου Γοργοποτάμου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) καλεί όλες τις ΕΑΜογενείς Οργανώσεις - μέλη της να συμμετάσχουν, οργανώνοντας τη μετακίνηση στο χώρο της εκδήλωσης. Ενώ τα Παραρτήματα και τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για τη μετακίνηση των φίλων της Αντίστασης. (Αναχώρηση, την ίδια μέρα, από την πλατεία Κάνιγγος, ώρα 7 π.μ. Τηλ.: 210.8831.368 και 210.8234.296).

Εκτός των άλλων, πούλμαν για την εκδήλωση στο Γοργοπόταμο βάζουν και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ:

- Λαυρίου (δωρεάν) με αναχώρηση, ώρα 6 π.μ., από το άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο.

- Περιστερίου (δωρεάν), ώρα 7 μ.μ., από πλατεία Δημαρχείου (εκκλησία Ευαγγελιστρίας).

- Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης(ΠΕΣΑΘΕΑ). Αναχώρηση πούλμαν (δωρεάν) από Παλαιό Δημαρχείο, στην Αθηνάς, ώρα 7 π.μ., στις 4.12.2005 (τηλ.: 2103249037).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ