Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες θεατρικές αυλαίες
  • Στο θέατρο «Βασιλάκου», ο θίασος «Διαδρομή» ανεβάζει το έργο του Ορτον Φουτ «Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Το έργο φωτίζει την ανυπέρβλητη ανάγκη του ανθρώπου, στη δύση της ζωής του, να επιστρέψει στις ρίζες του, στη γενέτειρά του. Μια ηλικιωμένη γυναίκα ζει εγκλωβισμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα μιας μεγαλούπολης, μαζί με τον γιο και τη νύφη της. Νιώθει μοναξιά και φόβο με το τέλος της να πλησιάζει. Το μόνο που επιθυμεί είναι να επιστρέψει στη γενέτειρά της. Η μετάφραση είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη και τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα. Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Θωμάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Μάκης Αρβανιτάκης.
  • Ο διεθνούς φήμης τενόρος Τίτο Μορέλι έρχεται να εγκαινιάσει την «Οπερα» στην πόλη του Κλίβελαντ. Ολοι είναι επί ποδός για την προετοιμασία του γκαλά. Τι θα συμβεί; Ο Τίτο Μορέλι θα τραγουδήσει τελικά; Ποια απρόσμενη εξέλιξη θα ανατρέψει τα γεγονότα; Σ' αυτήν την «παράνοια» μπλέκονται ο διευθυντής της Οπερας, η χαριτωμένη κόρη του, η «φευγάτη» σύζυγος του Μορέλι, ένας αυθάδης γκρουμ ξενοδοχείου, μια σοπράνο της τοπικής Οπερας και η πρόεδρος των «Φίλων της Οπερας». Ολα αυτά στο έργο «Ζητείται τενόρος», που ανεβαίνει, σήμερα, στο θέατρο «Γκλόρια», σε μετάφραση Ελενας Ακρίτα, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Τάκης Παπαματθαίου, Μαρία Γεωργιάδου, Νίκη Παλληκαράκη, Κατερίνα Τσάβαλου, Χριστίνα Τσάφου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Γιώργος Γεώγλερης.
  • Το «Χορό του θανάτου» του Στρίντμπεργκ με υπότιτλο «Κολασμένος γάμος», ανεβάζει, αύριο, το «Μοντέρνο Θέατρο» του Γιώργου Μεσσάλα (σκηνοθεσία - σκηνικά), στο θέατρο «Αλκυονίς», σε απόδοση Ντένης Θεμελή, σκηνικά Βασίλη Τσιντσικώφ, φωτισμούς Σοκόλ Τομτσίνι. Η μουσική είναι ενός νέου Ελληνα συνθέτη, που σταδιοδρομεί σε Ευρώπη και Αμερική. Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας και Ντένη Θεμελή. Στη Νεανική Σκηνή θα συνεχιστεί για 6η χρονιά «Το ημερολόγιο ενός τρελού» (έναρξη 9/11), ενώ στην Παιδική Σκηνή θα παρουσιαστεί «Ο θείος Σκρουτζ - Το πνεύμα των Χριστουγέννων», σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα (πρεμιέρα 30/10).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ