Ας πάρουμε για παράδειγμα την αντιμετώπισή μας προς τα φίδια. Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τα αντικρίσουν σκέφτονται πως κινδυνεύει η ζωή τους και προσπαθούν να τα σκοτώσουν.
Ομως, τα ερπετά και κυρίως τα φίδια είναι ένας αξιόλογος κρίκος του οικοσυστήματος. Από τον ανελέητο πόλεμο που τους έχει κηρύξει ο άνθρωπος, άλλοτε από φόβο και άλλοτε για κερδοσκοπικούς σκοπούς, όπως η χρήση του δέρματός τους για είδη υπόδησης, αξεσουάρ κλπ., πολλά είδη φιδιών τείνουν να εξαφανιστούν.
Καλό θα ήταν να ενημερωθούμε σχετικά με αυτά, γιατί είναι πολύ χρήσιμα.
Με μια επίσκεψή μας στο «Κέντρο Ερπετών» στην παραλία της Γλυφάδας, μπορούμε να θαυμάσουμε αρκετά είδη φιδιών, να τα αγγίξουμε ή να τα πάρουμε αγκαλιά! Ταυτόχρονα, θα αντλήσουμε χρήσιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να διώξουμε τις προκαταλήψεις και να μειώσουμε το φόβο μας για εκείνα.
Ενημερωτικά:
Τα φίδια δεν τσιμπάνε, αν δεν πάμε πολύ κοντά τους και τα πειράξουμε (πατήσουμε, πιάσουμε, χτυπήσουμε). Η επίθεσή τους σε οτιδήποτε δεν αποτελεί τροφή τους είναι μόνον από άμυνα.
Επίσης δεν είναι όλα δηλητηριώδη. Στη χώρα μας μόνον οι οχιές είναι δηλητηριώδεις και είναι τριών ειδών. Η πιο συνηθισμένη είναι εκείνη που έχει ένα μικρό κέρατο πάνω στη μύτη και απαντιέται σε όλη τη χώρα.
Αν επισκεφτείτε το «Κέντρο Ερπετών», ζητήστε το φυλλάδιο που έχει κι άλλες πληροφορίες, όπως για τις κινήσεις συμπεριφοράς στην ύπαιθρο και τι θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που σταθούμε άτυχοι και μας τσιμπήσει κάποιο φίδι.
Η διεύθυνση του κέντρου είναι Αύρας και Αποστόλου Παύλου (απέναντι από την κεντρική πλατεία μεταξύ του τουριστικού περιπτέρου Ζέρβας και 2ης μαρίνας Γλυφάδας). Θα σας στοιχίσει όσο μια επίσκεψη στο σινεμά...