Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παραιτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπέβαλε χθες το μεσημέρι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» Γιάννης Μπουτάρης. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η «πρωτοβουλία των 4» συμβούλων της αντιπολίτευσης στην οποία συμμετέχει. Μια πρωτοβουλία, που φέρει την υπογραφή ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να αποδώσει τα κακώς κείμενα του Δήμου στη «συντηρητική δεξιά διοίκηση», αποκρύπτοντας την ταύτιση που έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο χαρακτήρα και το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, στην ανταποδοτική λειτουργία της και την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων κλπ. Αποκρύπτοντας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Θεσσαλονίκης έχουν τη σφραγίδα της πολιτικής, που χρόνια τώρα υλοποιούν εναλλάξ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Στο δελτίο Τύπου, με το οποίο κοινοποιεί την παραίτησή του, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Υπέβαλα την παραίτησή μου, επειδή δε θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ πρόβλημα στην παράταξη που με τίμησε, ούτε θέλω να την αποδυναμώσω δηλώνοντας ανεξάρτητος».

Σχετικά με την παραίτηση του Γ. Μπουτάρη, τοποθετήθηκε ο Αγάπιος Σαχίνης, δηλώνοντας: «Δε μετανιώνω για καμία επιλογή. Τιμώ όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τη δημοτική μας παράταξη. Η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Τώρα" συνεχίζει να αγωνίζεται για όλα όσα συνομολογήσαμε προεκλογικά».

Θυμίζουμε ότι η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» από τον Ιούλη ακόμη, λίγες μέρες μετά τη γνωστοποίηση της «πρωτοβουλίας των 4», είχε τοποθετηθεί με ομόφωνη απόφαση της διευρυμένης Γραμματείας της και είχε ξεκαθαρίσει πως τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκουν τα μέλη της απόλυτα αντίθετα. Και εξηγούσε πως αυτή η προσπάθεια «επιχειρεί να μας γυρίσει από άλλο δρόμο πίσω στις παλιές επικίνδυνες συνταγές των "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων" αφενός και αφετέρου, στην ουσία, επιχειρεί να απαλλάξει των ευθυνών τους όσους κυβέρνησαν ή κυβερνούν τον τόπο και έχουν την κύρια ευθύνη για την ύπαρξη και διόγκωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός». Επίσης, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» σημείωνε πως «η συμμετοχή εκλεγμένου μέλους της στην ομάδα των τεσσάρων είναι λαθεμένη και πολιτικά βρίσκεται έξω από τις από κοινού διακηρυγμένες θέσεις της παράταξης που εξακολουθούν να μας δεσμεύουν όλους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org