Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ»
Απολύσεις διά χειρός σωματείου

Στο βωμό των κερδών του Αργυρού, 42 εργαζόμενοι στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ οδηγούνται στην απόλυση, με την ανοιχτή συναίνεση και της συμβιβασμένης διοίκησης του σωματείου! Αφού εκφύλισε τους αγώνες των εργαζομένων και υπονόμευσε το δικαίωμα στη σταθερή εργασία, αφού παζάρεψε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία τη διάρκεια των προγραμμάτων απασχόλησης για τους μελλοντικούς άνεργους, τώρα είναι έτοιμη για τη χαριστική βολή στην επόμενη τριμερή συνάντηση.

Η 24ωρη καθημερινή περιφρούρηση του εργοστασίου την προηγούμενη εβδομάδα από τους εργαζόμενους έληξε άδοξα την Τετάρτη, με τις ευλογίες του σωματείου, το οποίο μπήκε εγγυητής των συμφερόντων του Αργυρού. Συγκεκριμένα, η διεύθυνση της επιχείρησης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου και τον ενημέρωσε για την έγκριση επενδυτικού προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο οι τράπεζες δέχονται να δανειοδοτήσουν την επιχείρηση, με την προϋπόθεση να σταματήσει η κατάληψη και να «απολυθούν οικειοθελώς» 42 εργαζόμενοι, κάτι που έγινε αποδεκτό...

Χαρακτηριστικό της στάσης υποταγής στα κελεύσματα του Αργυρού αποτελεί επίσης και το γεγονός ότι στο παζάρι του πετσοκόμματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων υπάρχει διαρκής εμπλοκή και υποχώρηση του σωματείου, ενώ από την πλευρά του ο Αργυρός δε δεσμεύτηκε για την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, ακόμη και αν γίνουν οι απολύσεις των 42 εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ