Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βιαστική διάψευση

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αποστολάκης βιάστηκε να εκδώσει «κατηγορηματική» διάψευση για το δημοσίευμα του «Ρ» στο φύλλο του Σαββάτου. Σε αυτό αποκαλυπτόταν ότι έχει εκδοθεί απόρρητο στρατιωτικό σήμα με αποδέκτη τις ελληνικές στρατιωτικές μονάδες που συμμετέχουν στην άσκηση «DYNAMIC MIX», με το οποίο καλούνται οι διοικήσεις τους να πάρουν μέτρα για την αποφυγή και την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην άσκηση.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας εξέδωσε εσπευσμένα τη σχετική ανακοίνωση το Σάββατο πριν το μεσημέρι, χωρίς, όπως εκτιμάμε, να ζητήσει εμπεριστατωμένη έρευνα της καταγγελίας από όλες τις πιθανές πηγές έκδοσης του εν λόγω σήματος και όλα τα κλιμάκια. Εμείς πάντως επιμένουμε για το συγκεκριμένο, αλλά και για το γεγονός ότι η υποταγή στο ΝΑΤΟ των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως «φυσικό» επακόλουθο να υπάρχουν τέτοιοι προσανατολισμοί προς αντιμετώπιση του «εχθρού λαού».

Να σημειώσουμε ότι στην καταγγελία που δημοσιεύσαμε γινόταν αναφορά και στην εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ), πράγμα που ο Δ. Αποστολάκης δεν μπαίνει στον κόπο να το διαψεύσει. Αντίθετα, αυτό που διαψεύδει είναι η ύπαρξη «σήματος με τέτοιο περιεχόμενο από κανέναν κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ