Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Συνειδητή υποβάθμιση χάριν των ιδιωτών

Θύματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας είναι και οι μικροί μαθητές του Γυμνασίου Κωφών, όπου βρέθηκε χτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ
Θύματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας είναι και οι μικροί μαθητές του Γυμνασίου Κωφών, όπου βρέθηκε χτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ
«Η κατάσταση και στο Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών και παιδιών με Βαρηκοΐα της Αργυρούπολης είναι τραγική. Εχει φτάσει 27 Σεπτέμβρη και δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα, εξαιτίας των συνηθισμένων προβλημάτων που προκύπτουν κάθε χρόνο με τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές. Πρόκειται για πρόβλημα, που υπάρχει κάθε χρόνο και έχει τη βάση του στην εμπορευματοποίηση που προωθείται στη μεταφορά των μαθητών, αλλά και σε όλους τους τομείς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Την ώρα που τα Ειδικά Σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και την κερδοφορία τους. Χρειάζεται όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και συγγενείς των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι ίδιοι οι ανάπηροι, να αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Να διεκδικήσουμε μιαν άλλη πολιτική με δικαιώματα για τους ανάπηρους και όλο το λαό».

Με τα λόγια αυτά, περιέγραψε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος την κατάσταση που συνάντησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ίδιο και τον Χάρη Χουρδάκη, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε χτες το Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών στην Αργυρούπολη.

«Τα "παιδιά του άλλου θεού" είναι στα σπίτια τους. Εχουμε απελπιστεί. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», τόνισε στο κλιμάκιο του ΚΚΕ ο διευθυντής του σχολείου Στέλιος Τοφής.

Προβλήματα και ελλείψεις, όμως, υπάρχουν και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού το σχολείο χρειάζεται τουλάχιστον εφτά αναπληρωτές καθηγητές, αλλά θα πάρει μόνο τέσσερις, γιατί και σε αυτόν τον τομέα το υπουργείο Παιδείας έκανε περικοπές.

«Στην Ειδική Αγωγή οι ανάγκες είναι τεράστιες. Πρέπει να σταματήσει πια ο μύθος της ωραιοποίησης ότι στην Ελλάδα όλα πάνε καλά σε αυτόν τον τομέα. Ο,τι έχει να κάνει με την Ειδική Αγωγή εμπορευματοποιείται. Πώς, λοιπόν, να αναπτυχθούν οι δημόσιες δομές, όταν, για παράδειγμα, στον τομέα του αυτισμού υπάρχουν ιδιωτικά κέντρα που πληρώνονται με 30 ευρώ για μια ώρα; Τα συμφέροντα είναι τεράστια», υπογράμμισε ο καθηγητής του σχολείου Γιώργος Αντζάκας. «Η κάθε κυβέρνηση δείχνει ότι αγαπάει και φροντίζει τα ΑμΕΑ για ψηφοθηρικούς λόγους και τα πράγματα μένουν πάντα ίδια. Πώς να βελτιωθεί η κατάσταση, όταν οι ίδιοι που χαράσσουν την πολιτική έχουν απ' έξω ιδιωτικά κέντρα;», τόνισε και ο υποδιευθυντής του σχολείου Νίκος Τζανετάκος.

«Σαν ΚΚΕ πιστεύουμε ότι οι νέοι και οι νέες έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, στην Ειδική Αγωγή, αλλά και τη δουλιά, αφού τελειώσουν τις σπουδές τους. Αν ο λαός αποφασίσει ότι έχει τη δύναμη, αν οι ανάπηροι συσπειρωθούν γύρω απ' τα αιτήματα για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, τότε μπορούν να βάλουν εμπόδια σε αυτή την πολιτική, έως την ανατροπή της», τόνισε απ' την πλευρά του το κλιμάκιο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ