Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Ξεκινάνε το Σάββατο και ολοκληρώνονται στις 27 Οκτώβρη

Να σηματοδοτήσουν οι επικείμενες εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την ενίσχυση της αντίστασης και αντεπίθεσης των εργαζομένων του κλάδου στην αντεργατική λαίλαπα ΕΕ και κυβέρνησης, επιδιώκει ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός», τον οποίο οι εργάτες έχουν εμπιστευτεί στο «τιμόνι» του Συνδικάτου σε όλη την 20χρονη πορεία του. Οι εκλογές στο Συνδικάτο ξεκινούν το Σάββατο 1η Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν στις 27 του μήνα. Θα διεξάγονται στις έδρες των 24 Παραρτημάτων του Συνδικάτου, από Δευτέρα έως Σάββατο στις 5 μ.μ. - 9 μ.μ. και τις Κυριακές 8.30 π.μ. - 2 μ.μ.

Η ισχυροποίηση των ταξικών δυνάμεων αποτελεί βασική προϋπόθεση για να δυναμώσουν οι αγώνες του κλάδου. Οπως και για να δυναμώσει ο ταξικός πόλος συσπείρωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, προς όφελος του συνόλου της εργατικής τάξης.

Η παράταξη καλεί τους εργάτες να κάνουν το συνδικάτο «πιο μαζικό, πιο ισχυρό, φρούριο της ταξικής πάλης». Καλεί τους οικοδόμους να δυναμώσουν την οργάνωσή τους, στη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τα μονοπώλια και να παλέψουν έτσι από καλύτερες θέσεις για την προώθηση και λύση των σύγχρονων προβλημάτων της εργατικής τάξης. Να δυναμώσουν τη δουλιά τους για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης συνολικά μέσα στο εργατικό κίνημα. Είναι σημαντικό, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του «Πανοικοδομικού» πως «η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, δε θα μπορούσαν να περάσουν την πολιτική τους ή θα δυσκολεύονταν σοβαρά, αν δεν υπήρχαν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων».

Και υπογραμμίζεται: «Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ", ανεξάρτητα από τις όποιες φραστικές διαφορές τους για να ξεγελάνε τους εργάτες, αποδέχτηκαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου, τη "Λευκή Βίβλο", στη συνέχεια τις αποφάσεις της Λισαβόνας, γενικά την πολιτική της ΕΕ, έπαιξαν και παίζουν το ρόλο του Δούρειου ίππου μέσα στην Εργατική Τάξη για να περάσει αυτή η πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ