Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νοθείας συνέχεια

Η ΔΗΚΕΒΕ το είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή. Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ (ΠΑΣΟΚ), ΑΣΚΕΒΕ (ΣΥΝ) και ΔΑΚΜΜΕ (ΝΔ) μεθόδευσαν και οργάνωσαν ένα ακόμη νόθο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ώστε να αποφύγουν το Εφετείο, που οι ίδιοι είχαν προσφύγει και, βέβαια, την οριστική καταδίκη, για τις προηγούμενες νοθείες τους.

Δεν πέρασε, λοιπόν, ούτε μια βδομάδα από τη διεξαγωγή του νόθου συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ, και η καταγγελία επαληθεύτηκε 100%. Προχτές, οι προαναφερόμενοι ανακάλεσαν την έφεσή τους. Γεγονός, το οποίο - εμμέσως πλην σαφώς - σημαίνει ότι αναγνωρίζουν στην πράξη το νόθο χαρακτήρα του προηγούμενου συνεδρίου. Και εκτός αυτού, γίνεται πλέον τελεσίδικη η σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου και η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ της περιόδου Σεπτέμβρης 2003 - Σεπτέμβρης 2005 καταγράφεται και περνά στην ιστορία ως νόθα και παράνομη.

Εύλογα γεννιούνται ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα: Νομιμοποιείται ένα νόθο και παράνομο Διοικητικό Συμβούλιο να συγκαλέσει εκλογικό συνέδριο; Πόσο μάλλον, όταν οι Δ. Ασημακόπουλος, Ν. Σκορίνης και Δ. Λέντζιος, επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ, κατείχαν τις θέσεις του προέδρου, του γραμματέα και του αντιπροέδρου, αντίστοιχα, στο προηγούμενο νόθο ΔΣ, οργάνωσαν το πρόσφατο συνέδριο και ξαναεκλέχτηκαν προχτές στις ίδιες θέσεις. Τι λέει, άραγε, για όλα αυτά ο δικαστικός, που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των Ομοσπονδιών και επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ