Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Μία από τα ίδια;

ΚΙΕΒΟ-ΜΟΣΧΑ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο διορισθείς νέος πρωθυπουργός, Γιούρι Γεχανούροφ, πραγματοποιούσε χτες άτυπες συνομιλίες με στόχο το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά την καθαίρεση της προηγούμενης από τον Βίκτορ Γιουστσένκο την Πέμπτη. Σύμφωνα με ανταποκριτές, η ηγετική ομάδα της λεγόμενης πορτοκαλί επανάστασης -στελέχη της οποίας αλληλοκατηγορήθηκαν για οργιστική διαφθορά - επιχειρεί να αποκαταστήσει τη «σταθερότητα» και γι' αυτό αρκετά από τα στελέχη που αποπέμφθηκαν αναμένεται να βρίσκονται και στο νέο σχήμα.

Η ομάδα Ποροσένκο μοιάζει να ισχυροποιείται στο νέο σκηνικό, όμως η εμβληματική μορφή της πορτοκαλί (αντ)επανάστασης και πρώην πρωθυπουργός, Γιούλια Τιμοσένκο, εξακολουθούσε χτες να τηρεί αινιγματική στάση όσον αφορά στις προθέσεις της.

Κατά τρόπο που μοιάζει αν μη τι άλλο περίεργος, τόσο το Κρεμλίνο όσο και ο Λευκός Οίκος επιχείρησαν να «υποβαθμίσουν» τη σημασία της νέας εξελισσόμενης πολιτικής κρίσης. «Δε θα δραματοποιούσα την κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι ο ουκρανικός λαός και η ουκρανική ηγεσία θα βρουν τη σωστή απόφαση», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν από τη Γερμανία προχτές πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα. Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σιν Μακ Κόρμακ, είπε ότι «το θέμα αφορά τον ουκρανικό λαό. Οι νεαρές δημοκρατίες μερικές φορές περνούν αλλαγές στην κυβέρνηση, αλλά όσο αυτές οι αλλαγές γίνονται με τρόπο που συνάδει με το Σύνταγμα, με ειρηνικό τρόπο, αυτό αποτελεί μέρος της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ