Εθνική Ημέρα Οργής έχει κηρυχτεί η Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ. Εθνική Ημέρα Οργής για τους χιλιάδες ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθάνουν επειδή ήταν φτωχοί και μαύροι.
Οργανώσεις, όπως οι «Κέντρο Διεθνούς Δράσης», «Αλληλεγγύη στην Κούβα - Νέα Υόρκη», «Τίμστερς», «Πάστορες για την Ειρήνη», «Συνασπισμός να φύγουν Τώρα τα Στρατεύματα» και άλλες, γνωστές και μη, φιλειρηνικές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, Κέντρα και Επιτροπές για τους άστεγους, για τους μετανάστες, μητέρων και γυναικών, έχουν πάρει τους δρόμους καλώντας το λαό να συμμετέχει σ' αυτή την Εθνική Ημέρα Οργής.
Σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες και πικετοφορίες, συνεντεύξεις Τύπου, θα γίνει συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ στα σχολεία τα παιδιά θα κάνουν συμβολικές αποχές και οι εργαζόμενοι θα απέχουν για λίγο από τη δουλιά τους.
Οπως γράφει στην ιστοσελίδα του ο «Συνασπισμός να Φύγουν Τώρα τα Στρατεύματα»: «Κάθε μέρα που περνά, το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή από τον τυφώνα "Κατρίνα" γίνεται ξεκάθαρο. Αυτό που προκαλεί σοκ σ' αυτή τη φρίκη είναι η γνώση ότι οι μαζικές απώλειες ζωής θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Οι κρατικές, τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές γνώριζαν ότι ο τυφώνας αυτού του μεγέθους θα χτυπούσε την περιοχή. Γνώριζαν ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι δε θα μπορούσαν να φύγουν από την περιοχή. Γνώριζαν πως τα αναχώματα δε θα μπορούσαν να αντέξουν τον τυφώνα αυτού του μεγέθους. Γνώριζαν για την επικείμενη καταστροφή. Είχαν τη δυνατότητα να εκκενώσουν την περιοχή. Απλά επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα. Επέλεξαν απλά να γυρίσουν το κεφάλι τους τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν...».