Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή ερασιτεχνικών θιάσων

Σήμερα ξεκινούν οι Β΄ Πανελλήνιοι Αγώνες Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Εβρου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11/9, με συμμετοχή 12 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Στην ερασιτεχνική γιορτή περιλαμβάνονται, εκτός από θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα σε προσωπικότητες με σημαντική προσφορά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τέχνη γενικότερα, καθώς και εργαστήρια θεατρικής πρακτικής για ερασιτέχνες. Διοργανωτές είναι η Νομαρχία Εβρου, οι 12 δήμοι του νομού και η Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Εβρου. Την κριτική επιτροπή αποτελούν: Παύλος Μάτεσις (συγγραφέας), Δημήτρης Ιωάννου (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας), Πέπη Οικονομοπούλου (σκηνοθέτις, ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Τζεμίλ Τουράν (συγγραφέας, δημοσιογράφος). Βραβείο θα αποδώσει και το κοινό.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων εγκαινιάζει σήμερα η θεατρική ομάδα «Εξ Αμάξης» από τη Θεσσαλονίκη με τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» του Δ. Κορομηλά. Αύριο, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ιεράπετρας Κρήτης θα παρουσιάσει σύνθεση θεατρικών κειμένων για τους μπουλουκτσήδες, με αφορμή την ανακήρυξη του 2005 ως χρονιά μπουλουκτσήδων από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ η ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού θα παρουσιάσει το έργο του Μποστ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ