Ο ΚΕΝΤΡΩΟΣ «ΠΑΝΟΣ»: «Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος διεκπεραίωσε με επιτυχία μια ακόμη "δύσκολη αποστολή" και δικαιώνει την πολιτική της κυβέρνησης για τον κεντρώο χώρο, για τον μεσαίο χώρο. Κοινωνικά τουλάχιστον οι αποφάσεις για το ευέλικτο ωράριο, με επίκεντρο τις δέκα ώρες για τους καλοκαιρινούς μήνες και τις τουριστικές περιοχές εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων, των καταστηματαρχών, των μικρών επιχειρήσεων και βεβαίως εργαζομένων και ανέργων» (το λιβανιστήρι στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» του Ρίζου).
ΟΙ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ»: «Παρά το γεγονός ότι οι σοσιαλιστές είναι "μανούλα" στα ζητήματα της διαδικασίας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος κατάφερε και τους εξέθεσε κανονικότατα (...) εμφανής ήταν η αμηχανία του προέδρου της ΓΣΕΕ όταν ο Παναγιωτόπουλος τους διάβασε απόσπασμα από τη συλλογική σύμβαση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ από το περιεχόμενο της οποίας προέκυψε ότι οι συνδικαλιστές συμφώνησαν την επέκταση του διευθυντικού δικαιώματος στις υπερωρίες» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).
Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: «Αυτονόητο είναι ότι αν αφεθεί στο έλεος της εργοδοσίας ο καθορισμός του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων και μάλιστα υπό τις σημερινές συνθήκες παντελούς έλλειψης ελέγχου της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, τότε θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε καταστάσεις οι οποίες θα επιτρέπουν χαρακτηρισμούς όπως "εργασιακός μεσαίωνας"» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).
ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ: «Τέτοιο διάλογο, με τον ΣΕΒ να υπαγορεύει την ατζέντα και την κυβέρνηση να ακολουθεί πιστά τις εντολές, ασφαλώς δεν έχουμε ξαναζήσει στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).
ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Προς έκπληξιν όλων όσοι ανέμεναν να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες "προσχηματικού διαλόγου" η συνάντηση διήρκησε πάνω από 3 ώρες» (η Χριστίνα Κοψίνη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).
Ο ΘΕΣΜΟΣ: «Μετά τη συνάντηση η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι "παρέστη στη συνάντηση ανταποκρινόμενη στη θεσμική της ευθύνη και όχι μια διαδικασία διαλόγου που ποτέ δεν ξεκίνησε"» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).
ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ: «Η αλλαγή ώρας της συνάντησης δεν κρύβει κανένα μεγάλο μυστήριο. Για το απόγευμα χθες είχε προγραμματιστεί πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο. Για ν' αποφύγουν δυσάρεστες εμπειρίες το υπουργείο και η ΓΣΕΕ συμφώνησαν για την αλλαγή της ώρας» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).
* «Ο λαός έχει τη δύναμη», τίτλος τραγουδιού της Πάτι Σμιθ