Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λίγη τσίπα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Κάποιες φορές λίγη τσίπα δε βλάπτει. Με τη χτεσινή του δήλωση ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - σχετικά με τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη ΓΣΕΕ - παραποιεί βάναυσα την πραγματικότητα, προκειμένου να τη φέρει στα μέτρα του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Δ. Στρατούλης, «θεωρεί ότι ο εργασιακός μεσαίωνας δεν αντιμετωπίζεται με ωραία λόγια και ατέρμονους "κοινωνικούς" διαλόγους, αλλά με την άμεση κατάργηση των νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους καθιερώθηκαν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η απάνθρωπη ενοικίαση εργαζομένων».

Αλήθεια, όμως, ποιος έκατσε στα τραπέζια των «ατέρμονων "κοινωνικών" διαλόγων»; Ηταν ή όχι ο ΣΥΝ στο ίδιο τραπέζι με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν κατακρεουργούσαν τα εργατικά δικαιώματα; Συνδιαλεγόταν ή όχι με το ΣΕΒ για το πόσο θα περικοπούν οι κατακτήσεις των εργατών; Και το κυριότερο: Ο ΣΥΝ, έβαλε ή όχι πλάτη στην πρακτική εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης; Ηταν ή δεν ήταν μαζί μ' αυτούς (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που υπονομεύουν τον ταξικό πόλο και τη δράση του στο κίνημα γιατί έχει μαξιμαλιστικά, ανέφικτα αιτήματα; Είναι ή δεν είναι οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ουρά στις διαδηλώσεις των ξεπουλημένων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ; Είναι ή δεν είναι οι όψιμοι αντιδικομματικοί που συνεργάζονται συνδικαλιστικά σε δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες με την ΠΑΣΚΕ;

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους. Απ' τη μια δήθεν εναντιώνεται στην αντεργατική πολιτική, από την άλλη με τις «διαβουλεύσεις» και τη συνεύρεση με τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ ουσιαστικά βάζει πλάτες να μένει στο απυρόβλητο η αντεργατική πολιτική και μάλιστα καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους, όταν εξαντλεί τις αγωνιστικές διαθέσεις στα σαλόνια των ΓΣΕΕδων συνεταίρων του ΣΕΒ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ