Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Δυναμώνει μέρα με τη μέρα

Με δυναμισμό και αισιοδοξία κύλησε η χτεσινή, πρώτη μέρα των εκλογών του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, αφού η προσέλευση και η ανταπόκριση των σπουδαστών στις κάλπες που είχαν στηθεί έξω από κάθε δημόσιο ΙΕΚ ήταν μαζική, παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης της εκλογικής διαδικασίας από κάποιους διευθυντές, οι οποίοι εφεύραν διάφορες αφορμές προκειμένου να αποδυναμώσουν το Σύλλογο.

Συνολικά ψήφισαν 726 σπουδαστές από 7 δημόσια ΙΕΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΙΕΚ Χαϊδαρίου, όπου μέχρι χτες το απόγευμα είχαν ψηφίσει τουλάχιστον 200 σπουδαστές, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν ήταν εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εκλογών προστέθηκαν στα 257 μέλη, άλλες 70 νέες εγγραφές.

Ενδεικτική ήταν η στάση του κ. Πολυζώη, αναπληρωτή διευθυντή του ΙΕΚ Χαϊδαρίου, ο οποίος υποστήριξε στους σπουδαστές ότι υπάρχει οδηγία από τον ΟΕΕΚ που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά «χάρη στην καλή του διάθεση θα διεξαχθούν», αρκεί να είναι έξω από το χώρο του ΙΕΚ. Οι σπουδαστές αρνήθηκαν και έστησαν την κάλπη στον προαύλιο χώρο του ΙΕΚ. Ομως ο κ. Πολυζώης δε σταμάτησε εκεί, έμπαινε στις αίθουσες διδασκαλίας και ζητούσε να μπουν απουσίες σε όσους έλειπαν.

Η Βίκυ Σκουράκη, μέλος του Συλλόγου, επισήμανε πως «ήδη από την πρώτη μέρα φάνηκε ότι οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ ενισχύουν μαζικά το Σύλλογο, με την ψήφο τους. Θέλουμε να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε σπουδαστές β΄ και γ΄ κατηγορίας. Εχουμε δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά και στη ζωή. Οι ενέργειες διευθυντάδων για παρεμπόδιση των εκλογών, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν, είναι να μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο».

  • Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ν. Ιωαννίνων πραγματοποιεί σήμερα εκλογές μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιούνη, για να αναδείξει νέο ΔΣ του Συλλόγου. Σκοπός του ΣΥΣΔΙΕΚ Ιωαννίνων είναι να αντιπαλέψει τα προβλήματα των σπουδαστών στις σχολές και όχι μόνο καθώς και η συλλογική δράση για την ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με στέρεη γενική μόρφωση, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξασφάλιση της εργασίας με δικαιώματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ