Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Σταματάει προσωρινά η ανέγερση διώροφων

Σταματούν προσωρινά οι εργασίες για την ανέγερση των 19 διώροφων κατοικιών στο «Grand Resort» στο Λαγονήσι, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) που τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του έχει η ΕΤΑ ΑΕ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέστειλε χτες την εκτέλεση απόφασης του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, που αφορούσε ανάκληση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση των επίμαχων κατοικιών και επαναφέρει σε ισχύ την προηγούμενη οικοδομική άδεια, που είχε εκδώσει το ίδιο Πολεοδομικό Γραφείο.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μενουδάκαος, πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, με προσωρινή διαταγή αναστέλλει την ισχύ της νεότερης απόφασης του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα σε βάθος και να αποφανθεί το ΣτΕ τόσο επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΕΤΑ ΑΕ, όσο και επί της προσφυγής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής.

Με τη χτεσινή προσωρινή διαταγή του ΣτΕ αίρονται οι συνέπειες (κατεδάφιση) της ανακλητικής πράξης, χωρίς να επιτρέπεται όμως, τουλάχιστον προσωρινά, η πραγματοποίηση νέων εργασιών.

Να σημειωθεί ότι έχουν εκδοθεί άλλες δύο προσωρινές διαταγές του Ε΄ Τμήματος, με τις οποίες ανεστάλησαν άλλες δύο αποφάσεις του ίδιου Πολεοδομικού Γραφείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ