Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ»
Απάντηση η ταξική συσπείρωση

«Ολοι στην 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου. Ολοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος». Το κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου «ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ», ο πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου του Ξενοδοχείου Ηλίας Τσάμης, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ στο σωματείο, που έχουν εξαπολύσει μιαν άγρια επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ και τον πρόεδρο του σωματείου.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή τους, τέσσερις συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της διοίκησης επιτίθενται στον Η. Τσάμη και την αγωνιστική του δράση, μπροστά στο φόβο της έντασης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, μετά την πολιτική και συνδικαλιστική απόλυση, την οποία πρόσφατα έκανε η επιχείρηση. Μάλιστα, ξεδιάντροπα, καλούν ουσιαστικά τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, προτείνοντας, απέναντι στην επίθεση της επιχείρησης, τα θέματα «να λύνονται με το διάλογο και με γνώμονα τη λογική και το "συμφέρον" των εργαζομένων», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Η. Τσάμης, στην ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους, τονίζει ότι ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας με πλαίσιο αιτημάτων καλεί σε αντίσταση και διεκδίκηση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Ο αγώνας αυτός, συνεχίζει, σήμερα αποδίδει. Οι ξενοδόχοι είναι περισσότερο τρομοκρατημένοι από ποτέ. Το αποδεικνύει η διεύθυνση του ξενοδοχείου με τον καλύτερο τρόπο».

Η επιχείρηση, αξιοποιώντας, υπογραμμίζει, «τους προσκυνημένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και ΑΠ, καθώς και κάποιους αφελείς, που έχουν πουλήσει τους εργαζόμενους στα συμφέροντα των εργοδοτών μας, τους χρησιμοποιούν ως δούρειο ίππο: για να ανακόψουν τον αγώνα μας, για να περιορίσουν τη συνδικαλιστική και πολιτική μας δράση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ