Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ Α/ΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Με συνοδεία τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Εφθασε χτες στην Αθήνα, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, μετά από πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του αντιστρατήγου Νικολάου Ντούβα.

Αν και πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου αρχηγού ΓΕΣ στην Ελλάδα, τίποτα δεν άλλαξε ούτε και χτες στην παράνομη τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίου, που εκδηλώνεται πλέον σε καθημερινή βάση με πλήθος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου. Ετσι και χτες, την ώρα που γινόταν η επίσημη υποδοχή του Τούρκου αρχηγού στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας με παρέλαση ενώπιόν του, 12 σχηματισμοί από 32 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο και προκάλεσαν 13 παραβάσεις του ελληνικού FIR και 10 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου. Μάλιστα οι 5 από τους 12 σχηματισμούς έφεραν και όπλα.

Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο οποίος κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΣ σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα λόγια για φιλία και συνεργασία δεν αντιστοιχούν με την καθημερινή τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ