Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Να γεμίσουν οι δρόμοι με απεργούς!

Πλατιά εξόρμηση για την επιτυχία της απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία για τις 29 Ιούνη

Η εφημερίδα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σε 44.000 φύλλα, αναγγέλλει την απεργία στους εργαζόμενους του κλάδου
Η εφημερίδα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σε 44.000 φύλλα, αναγγέλλει την απεργία στους εργαζόμενους του κλάδου
«Νεκρώνουμε τους τόπους δουλιάς, γεμίζουμε τους δρόμους με απεργούς, δίνουμε προοπτική για κλιμάκωση του αγώνα μας». Το κάλεσμα αυτό, που απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, μπροστά στην 24ωρη απεργία του κλάδου στις 29 Ιούνη, κάνουν δική τους υπόθεση οι οικοδόμοι από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη.

Τα «απεργιακά μηνύματα» που έρχονται από τα γιαπιά είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Τα Παραρτήματα στην Αθήνα δεν παρεκκλίνουν ούτε στο ελάχιστο από το καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων στους τόπους δουλιάς. Αντίστοιχα τα σωματεία σχεδόν σε όλη τη χώρα έχουν ήδη συνεδριάσει και βάζουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα εξορμήσεων. Ετσι, θα δοθεί η μάχη μέχρι και το τελευταίο λεπτό ώστε η απεργία να είναι μαζική και μαχητική, να μην πέσει ούτε σφυριά εκείνη τη μέρα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Χτες, συνδικαλιστές της Αθήνας περιόδευσαν στην περιοχή «Κρεμαστός Λαγός» στη Γλυφάδα. Ηρθαν σε επαφή με πάνω από 200 οικοδόμους που εργάζονται σε διάφορες οικοδομές στην περιοχή, οι οποίοι δήλωσαν «παρόντες» στο απεργιακό κάλεσμα που απεύθυναν οι συνδικαλιστές. Σήμερα κλιμάκια συνδικαλιστών θα περιοδεύσουν στις περιοχές Βούλα, Βάρη, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Χαλάνδρι, Γέρακα και Πεντέλη.

Η απεργία στις 29 Ιούνη αποτελεί τη συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης του περασμένου Νοέμβρη, της 17ης Μάρτη, της Πρωτομαγιάς, της πάλης των οικοδόμων και των κινητοποιήσεων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στους εκτελεστές των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους, για νέα δικαιώματα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

«Είναι συνέχεια αγώνων - υπογραμμίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της - που βάζουν τις βάσεις για να διαμορφωθούν οι όροι που θα φέρουν την εργατική τάξη ακόμα πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο των εξελίξεων και προσδίδουν στην πάλη μας δυναμική και προοπτική για ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «για το δυνάμωμα αυτών των αγώνων, για την καθολική συμμετοχή στην απεργία, πρέπει να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Με το πλαίσιο των αιτημάτων της Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ ριχνόμαστε αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για το δυνάμωμα των γραμμών του αγώνα με νέους μαχητές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ