Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΘ
Με τις «πλάτες» του ΠΑΣΟΚ

Τη συμφωνία του στο νομοσχέδιο για την ενοικίαση ιδιωτικών κλινών εξέφρασε χτες στη Βουλή ο Ε. Βενιζέλος

«Πλάτες» βάζει το ΠΑΣΟΚ στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας, αφού χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης που προβλέπει τη σύναψη συμφωνίας του δημοσίου με το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» για τη διάθεση 30 κλινών Εντατικής Θεραπείας στο ΕΣΥ, με πρόσχημα τις ελλείψεις που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Η συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στην εν λόγω διάταξη του νομοσχεδίου για τη «δημόσια Υγεία» εκφράστηκε με την ομιλία του υπεύθυνου τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου, ο οποίος αιφνιδίασε τον εισηγητή του κόμματός του, Λ. Γρηγοράκο, που αρχικά είχε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης διάταξης. Οπως ήταν φυσικό, ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «πλάτες» που του προσέφερε το ΠΑΣΟΚ, ενώ για να χρυσώσει το χάπι ισχυρίστηκε ότι το νοσήλιο στο «Ερρίκος Ντυνάν» θα είναι το ίδιο με τα δημόσια νοσοκομεία και δε θα υπάρξει επιβάρυνση για ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην προωθούμενη ρύθμιση εξέφρασε ο εισηγητής του Κόμματος, Π. Κοσιώνης. «Πιστεύουμε, είπε, ότι πρόκειται για μια μορφή ιδιωτικοποίησης, η οποία άρχισε μετά το τέλος της δεκαετίας του '80 βαθμιαία με διάφορες υπηρεσίες και διάφορους τομείς των νοσοκομείων του υποτιθέμενου δημόσιου συστήματος».

Σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι με την «ενοικίαση» των κρεβατιών από το «Ντυνάν» θα σωθούν ανθρώπινες ζωές και θα καλυφθούν τα κενά (150 κρεβάτια εντατικής μένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού) που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία αναρωτήθηκε: «Ποιος φταίει γι' αυτά τα κενά; Φταίει αυτός που παθαίνει κάτι και χρειάζεται ένα κρεβάτι στην εντατική; Προχτές, για παράδειγμα, ενημερώθηκα ότι ένα παιδί 22 χρόνων έπρεπε να μεταφερθεί μετά από επέμβαση στην Αθήνα γιατί δεν υπήρχε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Οσον αφορά στα όσα λέγονται, ότι η συνεργασία γίνεται με ίδρυμα «κοινωφελές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», τόνισε ότι είναι γνωστό πως τέτοιου είδους ιδρύματα δεν είναι καθόλου κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη διάταξη, κατέληξε, «είναι μια μορφή ιδιωτικοποίησης που θα συνεχιστεί βέβαια και σε άλλους τομείς και με άλλο χαρακτήρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ