Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Απαράδεκτες καθυστερήσεις

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου και οι φορείς της Μαγνησίας από τον εμπαιγμό του υφίστανται με τις συνεχείς αναβολές του χρονοδιαγράμματος αποπεράτωσης και παράδοσης προς λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Ενα μικρό ποσοστό του έργου (περίπου 3%) υπολείπεται το οποίο δεν εκτελείται επί χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Η κήρυξη της εταιρίας «Εμπεδος» ως έκπτωτη από το έργο δεν εγγυάται σε τίποτα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί γρήγορα.

Το πρόβλημα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι η ανησυχία του λαού της Μαγνησίας έχει σοβαρούς λόγους να μετατρέπεται σε αγανάκτηση και οργή, αφού η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Βόλου δεν τελειώνει με την κατασκευή των υπολοίπων εργασιών της νέας πτέρυγας. «Με βάση τις αρχικές μελέτες προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του υπάρχοντος - παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου και η σύνδεσή του με τη νέα πτέρυγα. Οπως λέγεται, είναι έτοιμη η ρυθμιστική μελέτη για το υπάρχον παλιό κτίριο, κανείς όμως από τους αρμόδιους φορείς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο δεν έχει πληροφορηθεί τι περιλαμβάνει. Η πτέρυγα που θα συνδέει τα κτίρια παραμένει στις υποσχέσεις, αφού έφτασε το καλοκαίρι και οι μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης, ενώ δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα χρήματα», αναφέρουν οι βουλευτές.

«Επειδή έχει εξαντληθεί η όποια ανοχή και υπομονή», οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας: «Τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα οι υπόλοιπες εργασίες στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βόλου και τι θα κάνει ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία του νομού για το τι θα γίνει στο παλιό και υπάρχον κτίριο του νοσοκομείου, καθώς και για την κατασκευή της διασύνδεσης της νέας πτέρυγας με το υπάρχον νοσοκομείο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ