Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σκληραίνει η σύγκρουση

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Το κρατικό πρακτορείο του Πακιστάν APP παρουσίασε μια... μαγική εικόνα χτες, μεταδίδοντας ότι ο Ράνα Μουχάμαντ Ταχίρ, γενικός γραμματέας του CBA, ενός από τα συνδικάτα της κρατικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών (PTCL), «συμφωνεί απόλυτα» με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και ότι «οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι» με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης μεγάλου ποσοστού της που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση υπό το στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, ενώ η εφημερίδα «Dawn» σημείωνε ότι η διοίκηση της επιχείρησης ανέφερε πως το 80% των εργαζομένων παρουσιάστηκαν κανονικά στις θέσεις τους.

Αλλά τα πράγματα, όπως συμπλήρωσε η ίδια εφημερίδα, μοιάζουν να είναι αρκετά πιο περίπλοκα: χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση. Οι «προληπτικές» (!) συλλήψεις εργαζόμενων που προειδοποιούσαν με απεργία έφθασαν τις 600, ενώ 28 συνδικαλιστές ηγέτες απολύθηκαν, μεταξύ αυτών και ο Ράνα Ταχίρ - ο ίδιος που φέρεται να εξέφραζε «ικανοποίηση» για την ιδιωτικοποίηση!..

Ο Μανζούρ Αχμέντ, ο μόνος μαρξιστής πολιτικός που έχει εκλεγεί στη Βουλή του Πακιστάν, κατήγγειλε χτες την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων που έστειλαν εκατοντάδες στρατιώτες στις εγκαταστάσεις της PTCL με στόχο την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε να «πειθαρχήσουν». Οπως τόνισε, ο στρατός, αντί να υπεραμύνεται της χώρας, «εισβάλλει σε ένα σημαντικό εθνικό πόρο και ενεργεί με σκοπό να συντρίψει τη βούληση του λαού του Πακιστάν»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ