Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θα ζητήσει διευκρινίσεις για το «βασικό μέτοχο»

Το νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο λειτουργούν οι ελληνικές αρχές μετά την απόσυρση του νόμου περί βασικού μετόχου 3310/2005, θα ζητήσει να πληροφορηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή που θα αποστείλει στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, ο γενικός διευθυντής, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, της ΕΕ, Αλεξάντερ Σάουμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΕ, στο κοινοτικό δίκαιο αντίκειται τόσο ο νόμος 3310/2005 περί βασικού μετόχου της ΝΔ, όσο και ο 3021/2002, του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο εμμέσως πλην σαφώς για διάσταση του ελληνικού Συντάγματος, έναντι της κοινοτικής νομοθεσίας.

Η ΕΕ, στην επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση απαιτούσε κατάργηση του νόμου της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μη εφαρμογή της Συνταγματικής Συνθήκης, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την αιτιολογημένη γνώμη, καθιστώντας σαφές, ότι το εθνικό δίκαιο οφείλει να προσαρμόζεται στις κοινοτικές επιταγές.

Θυμίζουμε ότι, τότε, η κυβέρνηση της ΝΔ, που διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι θα υπερασπιστεί τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, δε δίστασε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιτροπής και να παγώσει το νόμο περί βασικού μετόχου, προκειμένου να «τακτοποιήσει» τα δημοσιονομικά ελλείμματα, τις «διορθώσεις» για τις παρατυπίες του Γ' ΚΠΣ, ξεχνώντας όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις της.

Ετσι σήμερα η ΕΕ προτίθεται, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, να ζητήσει διευκρινίσεις για το ισχύον νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, προκειμένου να «δώσει την άδειά της», ενώ υπενθυμίζει στις ελληνικές αρχές, ότι «είναι στη διάθεσή τους, για οποιαδήποτε πληροφορία»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ