Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκπαίδευση στην αλήθεια του αγώνα

Την αλήθεια για την ιστορία του λαού μας, για τα σύγχρονα προβλήματα της νέας γενιάς, τις αιτίες τους και τους υπεύθυνους, αλλά και για την προοπτική να αλλάξει αυτός ο κόσμος, «μαθαίνουν» οι νέοι μέσα από τις πολύμορφες και πραγματικά πλούσιες εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, το διήμερο εκδηλώσεων της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Χαλκίδας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ιδρύματος. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και θα μιλήσει στις 12 το μεσημέρι ο Τάσος Χρονάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • Αύριο Πέμπτη, η Οργάνωση ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στα γρασίδια της ΣΔΟ, με θέμα «Ιμπεριαλιστική ΕΕ και Παιδεία», από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, τουρνουά σκάκι, «αντι-μάθημα» με αντιπαράθεση της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας στην αστική, συναυλίες. Επίσης, θα γίνουν αφιερώματα στα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, στη Σοσιαλιστική Κούβα, στα κινήματα της Λατινικής Αμερικής.
  • Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 10 Ιούνη, η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιεί διήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του ΤΕΙ Ηρακλείου. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη και στις 8 το απόγευμα θα γίνει σχετική συζήτηση με τίτλο «Μαθήματα Σύγχρονης Παγκόσμιας Ιστορίας». Νωρίτερα (6 μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία «Ο μεγάλος Δικτάτωρ» και το πρόγραμμα θα κλείσει με latin πάρτι. Η δεύτερη μέρα θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, στις 6 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Requiem for a Dream», θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. συζήτηση με θέμα: «Θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά» και η βραδιά θα κλείσει με ροκ συναυλία.

  • Την Παρασκευή 10 Ιούνη, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, στις 8 το βράδυ, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με ειδικό αφιέρωμα στη δράση των φοιτητών στην Εθνική Αντίσταση και προβολή της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν.
  • Επίσης την Παρασκευή 10 Ιούνη, οι ΟΒ ΑΕΙ και ΤΕΙ Καλαμάτας, για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 8 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του πανεπιστημίου. Θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, από χθες μέχρι και την Παρασκευή, λειτουργεί στο χώρο του ΤΕΙ έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.
  • Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιούνη, η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου διοργανώνει εκδηλώσεις στο ΤΕΙ Αθήνας. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει προβολές τεσσάρων κινηματογραφικών ταινιών, θέατρο με το έργο «Συνομιλίες φυγάδων» του Μπ. Μπρεχτ, συζήτηση για την Αντιφασιστική Νίκη με τον Ν. Παπαγεωργάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσίαση του βιβλίου «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος» του Θανάση Παπαρήγα και συναυλία - αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι. Η δεύτερη μέρα αφιερώνεται στους νέους εργαζόμενους, θα προβληθούν άλλες τέσσερις ταινίες, θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών, συζήτηση με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι: Θύματα εκμετάλλευσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Μάθε την αλήθεια που σου κρύβουν», θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί της Μικράς Ασίας και μουσικό αφιέρωμα στην ιστορία του ρεμπέτικου, εργατικού και λαϊκού τραγουδιού. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(21/6/2018)
Σώζοντας το Στάλινγκραντ και την ανθρώπινη ελπίδα...(21/5/2015)
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις(22/5/2013)
Με το ΚΚΕ μπροστά - κόντρα στο ρεύμα υποταγής και αυταπατών(6/6/2012)
«Μάθημα» για την επιστήμη και την ιστορία(7/6/2005)
Πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα(31/5/2003)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ