Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ
Ρεσιτάλ εμπαιγμού...

Αποκηρύσσει δημαγωγικά τη σύμβαση στον ΟΤΕ υπερασπιζόμενη... την ουσία των αναδιαρθρώσεων

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων από το ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστές του. Αφού τα πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στον ΟΤΕ πήραν το πράσινο φως από την ηγεσία του κόμματός τους να βάλουν την υπογραφή τους στην κατάπτυστη συμφωνία με διοίκηση του ΟΤΕ που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων, τώρα η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να δείξει ότι τόσο αυτή όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το περιεχόμενο της συμφωνίας!

Σε μια ακόμα ανακοίνωσή της - μοιράζονταν χτες από συνδικαλιστές της στον ΟΤΕ (!) - η ΠΑΣΚΕ επιχειρεί με δημαγωγικό τρόπο να καταγγείλει την πολιτική της ΝΔ και τη συμφωνία στον ΟΤΕ. Ομως ακόμα και στο ίδιο το κείμενο δεν καταδικάζεται ούτε η «εθελούσια» έξοδος ούτε η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγιναν. Στη συνέχεια, με αφορισμούς, προσπαθεί να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιείται από αυτή την πολιτική, χωρίς να προβάλλει ούτε μια συγκεκριμένη θέση.

Την ίδια στιγμή θεωρεί ότι «είναι απαραίτητο να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές στη χώρα μας», πάντα «με γνώμονα και την ανταγωνιστικότητα» αλλά και «την ουσιαστική προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων». Προσπαθεί δηλαδή να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη των κερδών του κεφαλαίου και της ευημερίας των εργαζομένων, δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες.

Συμπερασματικά, η ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να αποκρύψει ότι η συμφωνία στον ΟΤΕ είναι αναπόφευκτη συνέπεια της πολιτικής που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Πολιτική που στήριξε και στηρίζει η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο ακέραιο. Ανάλογες ανακοινώσεις έβγαλαν και οι ελεγχόμενες από την ΠΑΣΚΕ Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και ΕΛΤΑ που τόσα χρόνια στήριξαν αυτή την πολιτική ιδιωτικοποίησης των κλάδων τους και συνεχίζουν να το κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ