Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστών

Συζητήθηκαν οι αντιδραστικές εξελίξεις στα μέτωπα - φωτιά για την εργατική τάξη

Ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών όλων των συνδικάτων του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ύστερα από απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη αφορούσαν την απόλυση εργαζόμενης, επειδή συμμετείχε στην απεργία της 11ης Μάη, καθώς και τα ζητήματα - φωτιά για την εργατική τάξη, όπως το ασφαλιστικό και το ωράριο εργασίας.

Η ανταπόκριση στη σύσκεψη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, ήταν μεγάλη από πολλά σωματεία, που δείχνει την ευαισθητοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών των συνδικάτων, για ζητήματα που τους αφορούν και κατανοούν ότι χρειάζεται αγωνιστική κινητοποίηση, για να αποκρούσουν τη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων, που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, αφού στην Επιθεώρηση Εργασίας η επιχείρηση δέχτηκε την επαναπρόσληψη της υπαλλήλου. Αυτό θεωρήθηκε ακόμη μια νίκη των ταξικών δυνάμεων μαζί με τη ματαίωση της ημερίδας από την «ΑΕΝΑΛ» για τις «ευέλικτες μορφές εργασίας».

Εξαντλητική ενημέρωση έγινε γύρω από την έκθεση «Σέρκας» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στις 11 Μάη ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα αποτελέσει πλέον οδηγία προς τα κράτη - μέλη των οποίων οι κυβερνήσεις θα κληθούν να εφαρμόσουν. Σ' αυτήν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, «θεσπίζεται η ασυδοσία των εργοδοτών να απασχολούν τους εργαζόμενους, όποτε θέλουν, όσο θέλουν και να μην πληρώνουν για την απώλεια παραπανίσιας εργατικής δύναμης».

Συζητήθηκε, επίσης, και η απελευθέρωση του ωραρίου, όπου καταγγέλθηκε η στάση του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος είχε δεσμευτεί σε κοινή σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, για την έκδοση ανακοίνωσης, τελικά υπαναχώρησε, προφασιζόμενη διάφορα φαιδρά επιχειρήματα.

Με κοινή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Λέσβου καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους στις υπηρεσίες και το εμπόριο σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. «Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να μην περάσουν οι απαιτήσεις των πολυεθνικών που υποβαθμίζουν τη ζωή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη συνδικάτων και φορέων της Αττικής για την οργάνωση της μάχης(2018-05-16 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη συνδικάτων και φορέων της Αττικής(2018-05-15 00:00:00.0)
Ενιαία δράση για ωράριο και κυριακάτικη αργία(2008-11-02 00:00:00.0)
Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους(2005-06-25 00:00:00.0)
Στις 18 Απρίλη όλοι στους δρόμους(2005-04-06 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι συντονίζουν την αντίδρασή τους(2003-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ