Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετισμός στον Αλέξη Καρρέρ

Πλήθος κόσμου, συναδέλφων του δημοσιογράφων, συναγωνιστών του της Εθνικής Αντίστασης και φίλων που τον γνώρισαν στη μακρόχρονη αγωνιστική - αντιστασιακή πορεία του, μαζί με τους οικείους του, συνόδεψαν, χτες το μεσημέρι, από το Α` Νεκροταφείο Αθηνών, τον αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, δημοσιογράφο Αλέξη Καρρέρ, που πέθανε την Κυριακή 29.5.2005, σε ηλικία 93 χρόνων.

Αποχαιρετώντας τον Αλέξη Καρρέρ, ο Νίκος Καραντηνός, πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, μέλος του οποίου ήταν ο εκλιπών, αναφέρθηκε στον φίλο και συναγωνιστή και υπογράμμισε την τίμια επαγγελματική και αγωνιστική του διαδρομή στο πλάι των εργαζομένων. Για τα ιδανικά και οράματα της Εθνικής Αντίστασης, για τα λαϊκά δικαιώματα. Πως μέσα από τους αγώνες και τη δράση του έγινε πρότυπο αγωνιστικής δημοσιογραφίας.

Το «ύστατο χαίρε» από την ΚΟ Δημοσιογράφων του ΚΚΕ απηύθυνε στον σύντροφο Α. Καρρέρ ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σέρβος. Αναφέρθηκε στους αγώνες του μέσα από το ΚΚΕ και την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση και στη δημοσιογραφία. Σημειώνοντας τη συμμετοχή του στον αντιστασιακό Τύπο, στις Κορυσχάδες όπου κρατούσε τα πρακτικά, στις διώξεις, στις εξορίες και τις φυλακές (Ικαρία, Μακρόνησος, Μπουμπουλίνα, Ελ Ντάμπα). Ακόμα, σημείωσε την πίστη και τη σταθερότητα στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Από την ΕΣΗΕΑ αποχαιρέτησε τον συνάδελφο δημοσιογράφο, τονίζοντας την προσφορά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Μανόλης Μαθιουδάκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών, του οποίου υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών ο Αλέξης Καρρέρ.

Ανάμεσα στο πλήθος των στεφανιών, εκτός των άλλων, διακρίναμε τα στεφάνια της ΚΕ του ΚΚΕ, του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟ Δημοσιογράφων του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του ΑΛΕΞΗ ΚΑΡΡΕΡ, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ριζοσπάστη, 100 ευρώ.
  • Επίσης, η Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου προσφέρει στη μνήμη του 20 ευρώ.
  • Ο Γιώργος Τσαπόγας προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Δημοσιογράφων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ