Κυριακή 29 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Μονόδρομος η αντίσταση

Τη συμφωνία της ντροπής που ξηλώνει βασικές εργασιακές κατακτήσεις καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΟΤΕ και, ταυτόχρονα, καταδικάζει την πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή τη συμφωνία, στηρίζοντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλεί τους εργαζόμενους μαζί με το ΠΑΜΕ να εντείνουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της και τη διεκδίκηση ενός Ενιαίου Φορέα Τηλεπικοινωνιών, όπου θα εντάσσονται όλες οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών και παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού.

Ο Φορέας αυτός δεν έχει καμία ομοιότητα με τον παλιό κρατικό ΟΤΕ, που βρισκόταν υπό τον πλήρη έλεγχο του αστικού κράτους, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου. Δηλαδή, τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο και στη συνέχεια την παράδοσή τους σε αυτό - όπως γίνεται σήμερα, τώρα που οι τηλεπικοινωνίες έγιναν χώρος υψηλής κερδοφορίας.

Αντιθέτως, ο Ενιαίος Φορέας Τηλεπικοινωνιών θα είναι 100% δημόσιος, θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στον έλεγχό του. Στόχος του η παροχή άριστων και φθηνών υπηρεσιών στο λαό. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να πραγματωθούν μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας, όπου ο ΟΤΕ μαζί με άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας, πρέπει να αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης και εγγύησης των εργατικών δικαιωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα του συνόλου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Στην προοπτική αυτή, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις προτάσσουν για σήμερα την άμεση αγωνιστική διεκδίκηση της κατάργησης των θυγατρικών του ΟΤΕ και της συγχώνευσης των αντικειμένων εργασίας τους και του προσωπικού τους στον ΟΤΕ. Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την ανάκληση των απολύσεων των εκτάκτων και την άμεση μονιμοποίησή τους, την ακύρωση όλων των εργολαβιών και την εκτέλεση όλων των υπηρεσιών και των έργων από το προσωπικό του ΟΤΕ. Ακόμα, σύνταξη στα 30 χρόνια Ασφάλισης, κάλυψη των ελλειμμάτων του ΤΑΠ - ΟΤΕ από τους εργοδότες και το κράτος, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ