Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «νοικοκυρεμένα»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι κυβερνητικές εντολές για ...«νοικοκύρεμα» στα υπουργεία, έτσι τουλάχιστον θέλουν να το λένε. Μόνο που στους προϋπολογισμούς των υπουργείων περιλαμβάνονται και παροχές - διάφορων τύπων - προς τον κόσμο, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτά. Κι όπως καταλαβαίνετε, αυτές θα είναι και οι πρώτες που θα «νοικοκυρευτούν».

Οποτε ας μην επιμένουν οι κυβερνώντες να μας πείσουν ότι το ...ψαλίδισμα στις δαπάνες είναι μια απλή τακτοποίηση των εξόδων. Αλλωστε έχουμε ήδη διαπιστώσει τις προθέσεις τους και από πού θέλουν να «κόβουν».

ΙΣΩΣ, ΥΠΟ ΤΟ πρίσμα αυτό, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και αυτό που είπε χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση στο Μετρό του Συντάγματος: Πρέπει λέει να «τρέξουμε με τους ρυθμούς της νέας εποχής»!

Εάν η «νέα εποχή» συνεχίσει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που βλέπουμε (και θα συνεχίσει) έχουμε μάλλον δύο επιλογές: 'Η να τρέξουμε καταπάνω της με επιθετικές διαθέσεις ή να τρέξουμε για να φύγουμε. Προτιμήστε την πρώτη εκδοχή. Ετσι κι αλλιώς, να ξεφύγετε δε γίνεται.

ΠΑΝΤΩΣ στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Σχολιάζοντας οι τομεάρχες του την κυβερνητική οικονομική πολιτική τη χαρακτήρισαν «οικονομική τρομοκρατία».

Με δεδομένο, όμως, ότι όσα ισχύουν σήμερα, ίσχυαν και χτες μάλλον το καθεστώς τρομοκρατίας υφίσταται στη χώρα επί πολλά χρόνια, όσο κι αν κάποιοι - πρώην κυβερνώντες - θέλουν να εμφανιστούν ως μη γνωρίζοντες τι σημαίνει σκληρή λιτότητα, φτώχεια, ανεργία, κλπ.

ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ενάντια στους μεγαλοοφειλέτες δηλώνει ότι θα λάβει η Εφορία, κι εμείς βέβαια αμα θέλουμε το πιστεύουμε. Και μάλλον δυσκολευόμαστε, όταν νομοθετούνται συνεχώς μειώσεις φόρου και φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εκτος αν με τον όρο «μεγαλοοφειλέτες» εννοούνται - για μια ακόμη χρόνια - κάποια τρανταχτά ονόματα από το χώρο του θεάματος - ακροάματος, έτσι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ