Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - «ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Προηγείται το «όχι» χάρη και στην κατάργηση της αργίας

ΠΑΡΙΣΙ.--

Προηγείται, και πάλι, το «όχι» στο «ευρωσύνταγμα» σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και χτες. Μάλιστα, σύμφωνα με μία από αυτές, υπέρ της καταψήφισης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης φαίνεται να τάσσονται 54% των Γάλλων, αν και το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει αρκετά υψηλό. Ο Επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία, Χοακίμ αλ Μούνια, εισήλθε και αυτός στο «παιχνίδι της τρομοκρατίας» και προειδοποίησε ότι αν επικρατήσει το «όχι» στη Γαλλία, τότε στην Ευρώπη θα κυριαρχήσει αβεβαιότητα και θα προκληθεί μείζον πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ωθηση στην άνοδο του «όχι» φέρεται να έδωσε, πάντως, και η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να καταργήσει τη χτεσινή αργία της Πεντηκοστής μετατρέποντάς τη σε «Ημέρα Αλληλεγγύης», κατά την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν δωρεάν για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ηλικιωμένους, μετά τους εκατοντάδες θανάτους που σημειώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι. Χτες, τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζομένους να απεργήσουν και υποστηρίζουν ότι σε αρκετές πόλεις η συμμετοχή στην απεργία, ανά κλάδους, ξεπέρασε το 50%.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ