Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Προκαλούν τον ελληνικό λαό

Σε συμπεριφορά κατακτητών σε κατεχόμενο έδαφος παραπέμπουν τα όσα προκάλεσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ΝΑΤΟικοί στρατιώτες στα Χανιά. Η δολοφονική παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων (Ισπανοί, Αμερικανοί και άλλοι «σύμμαχοι») ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Με το που πάτησαν το πόδι τους στην πόλη, άρχισαν τις προκλήσεις και τις απειλές, συνέχισαν με κλοπές και ολοκλήρωσαν με μαχαιρώματα πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά τους. Οι προκλήσεις αυτές των μισθοφόρων του ΝΑΤΟ στα Χανιά, αν και δεν είναι νέο φαινόμενο, αποτελεί ένα γεγονός που προσφέρεται για σοβαρές εκτιμήσεις και συμπεράσματα, που αφορούν το καθεστώς υπό το οποίο τελεί η χώρα μας, την αντίληψη και τη διαπαιδαγώγηση αυτών των μισθοφορικών αποσπασμάτων επιβολής της ιμπεριαλιστικής τάξης και κυρίως ποια είναι η κατάσταση που προσπαθούν να διαμορφώσουν ανά τον κόσμο οι ιμπεριαλιστές.

Δεδομένου ότι η παρουσία αυτή των ΝΑΤΟικών στρατιωτών της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ είναι με αφορμή τις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Μάη στο λιμάνι της Σούδας («Sea Day»), στο πλαίσιο συνάντησης του Συμβουλίου Αμυνας και της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, με την παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χουπ Σέφερ, τα εν λόγω άτομα λειτούργησαν πραγματικά σαν αυτό που είναι. Δηλαδή λειτούργησαν σαν προπομποί των ΝΑΤΟικών αξιωματούχων και έδειξαν την πραγματική ταυτότητά τους. Είναι στρατιώτες της «νέας τάξης» και σαν τέτοιοι συμπεριφέρονται με βάση τους κανόνες του υποκόσμου.

Τέτοιους στρατιώτες, όμως, θέλουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία. Συνάδελφοί τους είναι - ίσως είναι και οι ίδιοι μερικοί απ' αυτούς - αυτοί που βασανίζουν κρατούμενους στο Ιράκ με τους πιο φρικτούς και απάνθρωπους τρόπους, που υπηρετούν ως δεσμοφύλακες στο Γκουαντανάμο, που βομβάρδισαν ακόμα και νοσοκομεία στη Γιουγκοσλαβία, που ισοπέδωσαν τη Φαλούτζα, που βομβαρδίζουν σχολεία στο Αφγανιστάν και τόσα άλλα. Από αυτούς τους στρατιώτες τέτοια συμπεριφορά μπορεί να περιμένει κάποιος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι στρατοί των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ μετατρέπονται σε «επαγγελματικούς», δηλαδή στελεχώνονται από μισθοφόρους, με τέτοιους εξάλλου επανδρώνονται οι δυνάμεις που συμμετέχουν σε νεοταξικές αποστολές.

Για τη συμπεριφορά αυτή των ΝΑΤΟικών επί του ελληνικού εδάφους, το ...έδαφος το έστρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έχουν παραδώσει τη χώρα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς, όπως η βάση της Σούδας και το υπό ίδρυση ΝΑΤΟικό Ναυτικό Κέντρο που ετοιμάζουν στην περιοχή, το στρατηγείο στην Αθήνα για τις στρατηγικές θαλάσσιες μεταφορές, τα κάθε είδους στρατηγεία και κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού. Απάντηση σε αυτή την κατάσταση, που προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, προάγει την υποτέλεια και υποθηκεύει το μέλλον του λαού, αποτελεί η ένταση της αντίστασης και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ