Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Να ανοίξουμε τη συζήτηση για σοσιαλισμό»

Σε αυτό κάλεσε ο Τσάβες απαντώντας στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Κάποιοι άνθρωποι πιθανώς να θέλουν να με σκοτώσουν, όμως δεν τολμούν, διότι, εάν το έπρατταν, φοβούνται για το τι μπορεί να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα» τόνισε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες Φρίας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής του εκπομπής «Αλό Πρεζιντέντε» και διαμήνυσε στις ΗΠΑ αλλά και τα πολιτικά τους φερέφωνα εντός της Βενεζουέλας, ότι δε φοβάται το ενδεχόμενο να τον δολοφονήσουν.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Τσάβες, η κυβέρνησή του διαθέτει ένα σχέδιο εκτάκτου καταστάσεως, προκειμένου να αποτραπεί ότι οι εχθροί της θα αναλάβουν τον έλεγχο της πέμπτης μεγαλύτερης σε εξαγωγές πετρελαίου χώρας στον κόσμο, σε περίπτωση που αυτός δολοφονηθεί, όπου οι υπουργοί, οι Ενοπλες Δυνάμεις και οι οπαδοί της μπολιβαριανής διαδικασίας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

«Δεν πρέπει να αφήσετε τον οποιονδήποτε να έρθει και να καταλάβει τη χώρα μας» διατράνωσε. «Η επανάσταση θα πρέπει να ενταθεί» προσέθεσε, στηλιτεύοντας το αμερικανικό ιμπεριαλιστικό μοντέλο.

Παράλληλα, αποκάλυψε με πληθώρα στοιχείων ότι οι εντάσεις και διχογνωμίες εντός του κόμματος της Πέμπτης Δημοκρατίας (MVR) όπως έχουν παρουσιαστεί από τα ΜΜΕ δημοσίως, είναι μέρος της στρατηγικής των Αμερικανών για την ανατροπή της κυβέρνησης: «Από τη στιγμή που όλες οι τακτικές τους έχουν αποτύχει, μπορεί να συνεχίζουν την ίδια στρατηγική αλλά με μία νέα και πιο δεξιοτεχνική τακτική, τροφοδοτώντας εντάσεις και αντιθέσεις μεταξύ των επαναστατικών δυνάμεων, μεγιστοποιώντας λάθη που ίσως γίνονται και σπέρνοντας τη διχόνοια προκειμένου να μας διαιρέσουν». Και κατέληξε ότι η ενότητα λαού και επαναστατικών δυνάμεων είναι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση. Πρέπει να «αντιδράσουμε με μία σοβαρή πρόταση... προτείνω αυτή η συζήτηση να γίνει για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ