Πέμπτη 12 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Γενικολογίες για το ωράριο

Με επιμέρους παρατηρήσεις επί του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων απαντά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στη σκληρή επίθεση της κυβέρνησης για την απελευθέρωσή του, που θέτει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του συνόλου των μικρών εμπόρων της χώρας. Κι αυτό σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι μικροί ΕΒΕ όχι μόνο εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης - μεγαλεμπόρων, αλλά συσπειρώνονται στον αγωνιστικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ και δρουν από κοινού με τους εργαζόμενους, αντιστεκόμενοι στην πολιτική που τους καταδικάζει σε μαρασμό.

Στη Γενική Συνέλευσή του την περασμένη Δευτέρα, ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να διατηρηθεί το ισχύον πλαίσιο του ωραρίου, αλλά διευρυμένο κατά μία ώρα τη χειμερινή περίοδο και να οριστεί ώρα έναρξης. Πρόκειται για μια «γραμμή» που επιβάλουν οι ηγεσίες του συμβιβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ, προκειμένου να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των μικρών εμπόρων. Η θέση αυτή έρχεται όμως σε αντίθεση με το αίτημα για μείωση του σημερινού, επίσης απαράδεκτου και βλαπτικού ωραρίου για τους μικρούς του κλάδου, κινείται στην κατεύθυνση της περαιτέρω διεύρυνσης και δεν προσφέρει καμία εγγύηση προστασίας απέναντι στην εξελισσόμενη επίθεση ή σε κάποια μελλοντική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην απόφαση της ΓΣ δεν υπάρχει ρητή αναφορά ούτε στην προστασία της αργίας της Κυριακής, μόνο μια «κομψευόμενη» έκφραση ότι «το διαμορφωθέν ωράριο να ισχύει για τις έξι μέρες της βδομάδας (Δευτέρα - Σάββατο)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ