Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
25 χρόνια μέτωπο κατά των ναρκωτικών

Διημερίδα, με θέμα «25 χρόνια ΕΣΥΝ, 1980 - 2005. Μέτωπο κατά των ναρκωτικών», διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας, σήμερα και αύριο (16-17 Απρίλη 2005). Η διημερίδα θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας) και θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 5.30 το απόγευμα.

Το άνοιγμα των εργασιών θα γίνει από την πρόεδρο του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας Ξανθή Σταυρουλάκη και θα συντονίζει ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, μέλος του ΕΣΥΝ και δημοτικός σύμβουλος. Εισηγητές θα είναι: Η Ελένη Δασκαλοπούλου - Μωραΐτου, εκπαιδευτικός, που θα μιλήσει για τα «25 χρόνια αγώνων κατά των ναρκωτικών». Ο Ηλίας Μιχαλαρέας, ψυχολόγος, υπεύθυνος Τμήματος Ερευνας της θεραπευτικής μονάδας απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» και πρόεδρος του Πανελλαδικού ΔΣ του ΕΣΥΝ, με θέμα «Αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το κοινωνικό φαινόμενο». Ο Αντώνης Καλόβουλος, εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της 4ης ΕΛΜΕ, θα αναφερθεί στη «συμβολή της εκπαίδευσης στην πρόληψη κατά της τοξικοεξάρτησης», ενώ παρέμβαση θα κάνει η Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ».

Αύριο Κυριακή 17 Απρίλη, τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Δασκαλοπούλου - Μωραϊτου και εισηγητές θα είναι: Ο Γεράσιμος Παπαναστασάτος, κοινωνιολόγος - εγκληματολόγος, υπεύθυνος του Τομέα Ερευνας του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος θα παρουσιάσει την «Εκθεση ΟΗΕ του 2004 για τα ναρκωτικά». Θα ακολουθήσει ο Νίκος Μπουντούρογλου, ιατρός και αντιπρόεδρος του Πανελλαδικού ΔΣ του ΕΣΥΝ, με θέμα «"Μαλακά" και "σκληρά" ναρκωτικά». «Ανεργία και Ναρκωτικά», είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Ο Κώστας Τραμπαδούρος θα παρουσιάσει τη «Ραδιοφωνική Ομάδα» της κοινωνικής επανένταξης του «18 ΑΝΩ», η οποία θα πρωταγωνιστήσει σε δρώμενο με θέμα «Η καταστολή της τοξικοεξάρτησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ