Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Η Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει αύριο Κυριακή 17 Απρίλη εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για το κορυφαίο γεγονός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα της περιοχής, της Μάχης του Φαρδύκαμπου. Η εκδήλωση, που θα γίνει στο μνημείο στον τόπο της Μάχης, θα αρχίσει στις 9 το πρωί με τραγούδια του Αγώνα, στις 11 θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και το ιστορικό της Μάχης από μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ.

-- Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ιστιαίας Εύβοιας πραγματοποιεί, αύριο Κυριακή, ώρα 11 π.μ., στο νεκροταφείο Ιστιαίας, πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη των 18 αγωνιστών που εκτελέστηκαν την 1/4/1944 από τους κατακτητές.

-- To Παράρτημα ΠΕΑΕΑ, οι Απόγονοι και οι Φίλοι της ΕΘνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Ζωγράφου διοργανώνουν αύριο Κυριακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, ώρα 11 π.μ., στην πλατεία των «Πέντε Ηρώων» (Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας, ΑΛΕΞ), για τους πέντε αγωνιστές που κρεμάστηκαν από τους κατακτητές και για όλους τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης. Θα γίνει προσυγκέντρωση, ώρα 10 π.μ., στο μνημείο Ηρώων Ζωγράφου και θα ακολουθήσει πορεία στον τόπο της θυσίας.

-- Η 61η επέτειος του απαγχονισμού των πέντε ΕΠΟΝιτών από τους χιτλερικούς κατακτητές θα τιμηθεί τη Δευτέρα 18 Απρίλη στα Τρίκαλα, με εκδήλωση που διοργανώνουν η ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Τρικκαίων. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο μνημείο των ΕΠΟΝιτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ