Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Οργανώνουν την πάλη τους

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις πως η αντεργατική επίθεση του Ομίλου «Κλωνατέξ» του Λαναρά θα κλιμακωθεί και τα επιχειρηματικά παιχνίδια της εργοδοσίας θα σκάσουν πάνω στις πλάτες των εκατοντάδων εργαζομένων που απασχολεί στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που έχει σε Νάουσα, Κομοτηνή και Εβρο.

Σε συνέντευξη που έδωσαν χτες το μεσημέρι οι πρόεδροι των δύο εργοστασιακών Σωματείων (Β' και Γ') των «Κλωστηρίων Ναούσης» ανακοίνωσαν την απόφασή των εργαζομένων να αντισταθούν αγωνιστικά στα σχέδια που εξυφαίνει η εργοδοσία για συρρίκνωση και κλείσιμο εργοστασίων. Την Τρίτη 19 Απρίλη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες.

Οπως είπαν οι εκπρόσωποι των περίπου 500 εργαζομένων στα Κλωστήρια του Ομίλου στη Νάουσα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της «κρίσης» και παρά τις διαβεβαιώσεις πως μετά την οικονομική στήριξη που εξασφάλισε η εταιρία, θα ομαλοποιούνταν η λειτουργία του εργοστασίου και το εργασιακό τους μέλλον, τα προβλήματα παραμένουν. Ενα χρόνο τώρα η επιχείρηση συνεχίζει να μην τροφοδοτεί με πρώτη ύλη τα εργοστάσια και να τα υπολειτουργεί. Ενώ το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν στα προβλήματα και η περικοπή επιδομάτων, οι καθυστερήσεις πληρωμών και τα σενάρια για συρρίκνωση και κλείσιμο εργοστασίων. Ολα αυτά, ενώ με παρέμβαση της κυβέρνησης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του Λαναρά από τις τράπεζες με δάνειο 23 εκατ. ευρώ, και ενώ ήδη πριν περίπου 20 ημέρες η εταιρία προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 15 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ