Τρίτη 8 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Δυναμική διαδήλωση για την Παιδεία

Διεκδικώντας σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις και απαιτώντας να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε χθες το Παγκερκυραϊκό Συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φορείς της εκπαίδευσης στην πλατεία Σαρόκο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η συμμετοχή του κερκυραϊκού λαού ήταν ιδιαίτερα μαζική, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και ...τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, που επιχείρησαν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει απόφαση του νομάρχη για διακοπή των μαθημάτων.

Η εγκατάλειψη της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα είναι η «κορυφή του παγόβουνου», που αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν συνολικά αντιεκπαιδευτική πολιτική. Πολιτική, που οδηγεί σε σχολεία «καλύβες», αλλά και σε εμπορευματοποίηση της γνώσης και πτυχία χωρίς αξία. Ταυτόχρονα, φέρνει στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που όλα αυτά τα χρόνια δε διεκδικούν αυτά που τους οφείλονται.

Οι διαδηλωτές στο τέλος της πορείας, με ψήφισμά τους, απαίτησαν να δοθεί το 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ζήτησαν έκτακτη χρηματοδότηση της Κέρκυρας με 30 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες φόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι φτάνουν στα 90 εκατ. ευρώ. Ακόμη, απαίτησαν μονιμοποίηση των σχολικών φυλάκων και καθαριστριών και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ