Στην Αθήνα, το αγωνιστικό τους ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι: Οικονομικού (Παν. Αθήνας), ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Νοσηλευτικής, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Φυσικού, Μαθηματικού, Παντείου, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Γεωπονικής και Αρχιτεκτονικής. Αντίστοιχα, με κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ κινητοποιούνται και οι σπουδαστές μαζί με τους φοιτητές.
Διεκδικούν «πτυχία με αξία και δουλιά με δικαιώματα» και τονίζουν ότι με το νομοσχέδιο: Υποβαθμίζονται τα πτυχία τους σε τρίχρονα bachelor, αναγνωρίζονται ντε φάκτο οι κύκλοι σπουδών που επιβάλλει η Μπολόνια, ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση του χρόνου σπουδών στα τρία χρόνια και γενικότερα αντικαθίσταται το ενιαίο της επιστημονικής μόρφωσης με άθροισμα σκόρπιων δεξιοτήτων.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στην πλατεία Χημείου, καλεί το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων. Ακόμα, το Συντονιστικό καλεί σύσκεψη μαζικών φορέων την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 7 μ.μ., σε αίθουσα του Φυσικού του ΑΠΘ, με θέμα τις εξελίξεις στην Παιδεία, αλλά και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών φορέων στην εργατική απεργιακή κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη. Επίσης, η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί:
Κομοτηνή, 12 μ., κεντρική πλατεία
Ξάνθη, 12 μ., Πολυτεχνείο
Καβάλα, 11 π.μ., στη διοίκηση του ΤΕΙ
Σέρρες, 1 μ.μ., στη διοίκηση του ΤΕΙ
Κοζάνη, 11 π.μ, στη διοίκηση του ΤΕΙ
Μαζική και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου του ΤΕΙ Καβάλας πραγματοποίησαν σπουδαστές του ΤΕΙ που συσπειρώθηκαν στη βάση του πλαισίου του Συντονιστικού Σπουδαστικών Συλλόγων, ύστερα από κάλεσμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ χτες το πρωί. Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου για τα ΙΔΒΕ. Με αυτήν οι σπουδαστές ζήτησαν από το Συμβούλιο του ΤΕΙ να στηρίξει το πλαίσιο του Συντονιστικού. Το Συμβούλιο όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση και διέλυσε τη συνεδρίασή του. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αν. Μπόγλου και ο αντιπρόεδρος Αθ. Μητρόπουλος ισχυρίστηκαν ότι το θέμα δεν αφορά στα ΤΕΙ, ενώ ο αντιπρόεδρος είπε ότι αυτά τα λέει το ΚΚΕ και πως δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε όσοι δε συμμετείχαν στο διάλογο - απάτη.