Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Τεστοστερόνη

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην αποτυχία. Το κινηματογραφικό έργο, η τέχνη γενικά, δεν «πετυχαίνει» πάντα! Στην περίπτωση της «Τεστοστερόνης», όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία. Με μια προσπάθεια, που δεν καρποφόρησε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πέρα από κάθε «λογική». Κοιτάζεις στην οθόνη και δεν μπορείς να πιστέψεις πως αυτή την ταινία τη γύρισε ο Πανουσόπουλος! Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με την αισθητική του, με το γούστο του, με τις κινηματογραφικές γνώσεις του, με τον επαγγελματισμό του.

Σε ένα νησί, ως διά μαγείας, έχουν εξαφανιστεί οι άντρες! Μια μέρα στο νησί φτάνει ένας νεαρός. Οι γυναίκες πέφτουν επάνω του. Αυτή είναι η πρωτότυπη(!) ιστορία. Αλλά και αυτή η «πρωτότυπη» ιστορία δεν «εκτελείται» σωστά. Καμία από τις γυναίκες δεν έπεισε κανέναν, πως είναι «διψασμένη». Ούτε ότι ο νεαρός διαθέτει ερωτικά αποθέματα. Ακόμα και η φωτογραφία μένει αδιάφορη. Ούτε για μια στιγμή δε γέννησε κάποια επιθυμία. Τι κρίμα!

Από σεβασμό για προηγούμενες δουλιές του Πανουσόπουλου, και για τη μακρόχρονη παρουσία του στον ελληνικό κινηματογράφο, καλύτερα θα είναι να ξεχάσουμε, την «Τεστοστερόνη». Ολοι μας περιμένουμε από εκείνον ένα πραγματικά «ώριμο» έργο. Ο ίδιος έχει και τη γνώση και την ηλικία, πια, για κάτι τέτοιο. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως οι δουλιές του, τα τελευταία χρόνια, είναι προσανατολισμένες προς έναν άκριτο ερωτισμό. Εναν ερωτισμό αδικαιολόγητο δραματουργικά. Γυμνό για τη γύμνια. Κουράστηκε ο κόσμος! Τα σίριαλ, πια, σήμερα, προσφέρουν πιο τολμηρό από την «Τεστοστερόνη» θέαμα, αφού ο ανταγωνισμός δεν αφήνει τίποτα σκεπασμένο!

Παίζουν: Δήμητρα Ματσούκα, Ναταλία Δραγούμη, Δημήτρης Λιακόπουλος, Καίτη Παπανίκα, Μπέτυ Λιβανού, Γκιζέλα Ντάλι, Αλκης Παναγιωτίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ