Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ:
«Μη σπεύδετε να κατηγορήσετε τη Συρία»...

ΡΙΑΝΤ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- «Καμία χώρα δεν πρέπει να σπεύδει να κατηγορεί τη Συρία για εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι», συνέστησε χτες ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ, απορρίπτοντας, παράλληλα, τις πιέσεις για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες δολοφονίας...

«Δεν μπορούμε να κατηγορούμε μία πλευρά χωρίς να ξέρουμε τα γεγονότα! Εκείνοι που κατηγορούν τη Συρία χωρίς αποδείξεις, πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχτούν επικρίσεις», είπε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Asharq al-Awsat, αναφερόμενος προφανώς στις πρόσφατες δηλώσεις και πιέσεις των ηγετών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας κλπ. έναντι της Δαμασκού.

Απειλές Σιράκ για κυρώσεις

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ είχε απειλήσει τη Συρία με κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή της απόφασης 1559 των Ηνωμένων Εθνών, που αφορά αφ' ενός στην αποχώρηση των περίπου 15.000 Σύρων στρατιωτών από το Λίβανο, αφ' ετέρου στη διάλυση της Χεζμπολάχ. Οπως είπε, η Δαμασκός «θα εκπλαγεί από την αποφασιστικότητα όχι μόνον του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μια αποφασιστικότητα χωρίς προηγούμενο...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ