Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΠΑΛ
«Αναστολή» βοήθειας

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ και ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Καλώντας το μονάρχη Γκιανέντρα - ο οποίος επέβαλε πραξικόπημα την 1η Φλεβάρη - να «αποκαταστήσει το σύστημα δημοκρατικής αντιπροσώπευσης και τις δημοκρατικές ελευθερίες», η Βρετανία ανακοίνωσε χτες ότι «αναστέλλεται» η αποστολή ενός πακέτου στρατιωτικού υλικού αξίας 1,9 εκατομμυρίων ευρώ στο Νεπάλ. Το υλικό, σύμφωνα με το ΑΡ, περιλάμβανε εξοπλισμό νυχτερινής κατόπτευσης, υλικό επικοινωνιών, οχήματα, πακέτα εξουδετέρωσης βομβών κ.ά. Η Βρετανία βέβαια προχώρησε στην κίνηση σε μια προσπάθεια να «λογικέψει» το βασιλιά, αφού «φοβάται» ότι η προνομιακή σχέση που απολαμβάνει με το Κατμαντού μπορεί να διαρρηχτεί λόγω μιας ενδεχόμενης νίκης του αντάρτικου.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ινδική κυβέρνηση εκδήλωνε χτες την «υποστήριξή της στα πολιτικά κόμματα» - προχωρώντας όμως, παράλληλα, σύμφωνα με το «NepalNews», στη σύλληψη ενός αναπληρωματικού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Νεπάλ -Μαοϊκού στη Δυτική Βεγγάλη...

Στο στρατιωτικό επίπεδο, συνεχιζόταν χτες ο αποκλεισμός, από τους αντάρτες, πολλών οδικών αρτηριών. Σύμφωνα με το AP, αναφέρονταν τουλάχιστον 10 νεκροί τις προηγούμενες 48 ώρες, οι επτά σε διάφορες επιθέσεις ανταρτών και τρεις σε βομβιστική επίθεση σε σταθμό ηλεκτροδότησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ