Νέα συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας ζήτησαν, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Συνεργασία» (η παράταξη της «Παρέμβασης» ήθελε συνάντηση, αλλά με άλλο περιεχόμενο), με περιεχόμενο μάλιστα που περιορίζεται σε διαδικαστικά θέματα εξετάσεων, επιμόρφωσης, μείωσης μαθητών ανά τμήμα, χωρίς να ζητούν λύσεις σε μεγάλα ζητήματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με αιχμή τους νόμους 2525 και 2640.
«Η πλειοψηφία, σχολιάζει η ΔΕΕ, στο όνομα της συγκυρίας, προσαρμόζει κάθε φορά τα αιτήματά της, με βάση το τι γίνεται αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας και συνειδητά καλλιεργεί αυταπάτες στον κλάδο ότι τα προβλήματα θα λυθούν με διάλογο και συναίνεση. Στο όνομα της επικαιρότητας και της συγκυρίας, δεν προβάλλει και δε διεκδικεί λύσεις σε ορισμένα θετικά αιτήματα που ψηφίζονται στις γενικές συνελεύσεις».
Η ΔΕΕ, κατά τη συνεδρίαση, τόνισε ακόμα μια φορά ότι οι οποιεσδήποτε συναντήσεις με το υπουργείο απαιτούν αφ' ενός να προβάλλονται και να απαιτούνται λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης (νόμοι 2525, 2640, το τι σχολείο χρειαζόμαστε κλπ.) και αφ' ετέρου οι συναντήσεις και ο διάλογος πρέπει να στηρίζονται σε ένα ισχυρό κίνημα. Αλλωστε, ορισμένες μικροβελτιώσεις που αναγκάζεται να κάνει ο υπουργός Παιδείας έχουν τη σφραγίδα των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Η ΔΕΕ πρότεινε να εκδοθεί από την ΟΛΜΕ ένα κείμενο πολιτικής εκτίμησης για την τακτική και το ρόλο του νέου υπουργού, που να προβληθεί ταυτόχρονα προς τον κλάδο και την κοινωνία και θα απαιτεί άμεσες λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα του σχολείου. Ενα τέτοιο κείμενο της ΟΛΜΕ είναι αναγκαίο για να μην αφεθεί ο εκπαιδευτικός έρμαιο των διαφόρων διαδόσεων και κατασκευαστών προφίλ του νέου υπουργού.