Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αέρα αισιοδοξίας

Πανσπουδαστική ισχυρή αναμένεται πως θα αναδείξουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές της Θεσσαλονίκης σήμερα μέσα από την ψήφο τους. Μια ψήφος, που πολλοί δηλώνουν πως θα είναι πιο πολιτική και θα σηματοδοτήσει αλλαγές στο σκηνικό του φοιτητικού κινήματος. Με αυτό τον αέρα αισιοδοξίας, τα μέλη των ΠΚΣ δίνουν τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα. Μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Και ήδη δηλώνουν πως η απάντηση των φοιτητών θα είναι δυναμική και καθοριστική, στην κατεύθυνση αλλαγής των συσχετισμών, ώστε το φοιτητικό κίνημα να ξαναγίνει μαζικό, μαχητικό και να αγωνίζεται μαζί με το λαό κόντρα στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ.

Η ΠΚΣ που πέρσι έλαβε περίπου το 14% των ψήφων, στα πανεπιστήμια της πόλης, ποσοστό που την καθιέρωσε ως τρίτη δύναμη με ελάχιστη διαφορά πίσω από την ΠΑΣΠ (300 ψήφους), φέτος εμφανίζεται ακόμη πιο δυναμωμένη και ικανή να παλέψει ακόμη και τη δεύτερη θέση.

Η δυναμική αυτή στηρίζεται και στη διεύρυνση των ψηφοδελτίων που κατεβάζει σε όλες τις σχολές. Διεύρυνση, που φαίνεται να ξεπερνά το 30%. Αρκεί να αναφέρουμε πως πέρσι στα ενωτικά ψηφοδέλτια των ΠΚΣ συμμετείχαν 477 φοιτητές, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 600. Και από αυτούς το 50% είναι φοιτητές του 1ου και 2ου έτους των σχολών.

Μέχρι και χθες, το κλίμα στις σχολές ήταν ιδιαίτερα θετικό. Στοιχεία πως συνηγορούν στην αισιοδοξία των μελών των ΠΚΣ είναι η συσπείρωση των φοιτητών στις γραμμές της, η συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών στην πραγματικά μεγάλη συναυλία που έγινε την προηγούμενη βδομάδα και έφερε στη μνήμη παλιότερες εποχές της μεγάλης Πανσπουδαστικής παράταξης. Επίσης οι συζητήσεις στα αμφιθέατρα, στα τραπεζάκια, που μέχρι και σήμερα συνεχίζονται με ιδιαίτερα έντονο το πολιτικό στοιχείο στον προβληματισμό των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ