Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ
Αύριο η πρώτη κοινή απάντηση στην κυβερνητική επίθεση

Από το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο των σωματείων, την περασμένη Πέμπτη, στον πεζόδρομο της Ερμού
Από το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο των σωματείων, την περασμένη Πέμπτη, στον πεζόδρομο της Ερμού
«Μπλόκα» έξω από τις πόρτες των καταστημάτων στήνουν αύριο, Δευτέρα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές των σωματείων του εμπορίου και των υπηρεσιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά για την περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας τους. Τη μάχη για την περιφρούρηση και την επιτυχία της απεργίας θα δίνουν μαζί τους εργαζόμενοι και συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων της Αθήνας και του ΠΑΜΕ. Μέρα με τη μέρα, δυναμώνει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων με τους μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στην κυβερνητική επίθεση όπως αυτή εκδηλώνεται και με την προσπάθεια για παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Ταυτόχρονα, αύριο, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις της χώρας, ενώ σε πολλές ακόμα πόλεις προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες. Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία απευθύνει στους λογιστές και τις λογίστριες στα εμπορικά καταστήματα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους διεκδικούν:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διέπουν το ωράριο.
  • Τρία απογεύματα κλειστά τα καταστήματα.
  • Ενιαίο συνεχές ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων - όχι πάνω από 48 ώρες λειτουργίας.
  • 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.
  • Κατάργηση ωρομισθίου και μερικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλιά.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • 1.200 ευρώ βασικό μισθό - 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

Στην Αθήνα εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από νωρίς το πρωί θα βρίσκονται έξω από τα καταστήματα για την περιφρούρηση της απεργίας. Στις 11.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομονοίας. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καλεί τα μέλη της να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Σχετική απόφαση πήρε και η διοίκηση της Ενωσης ΕΒΕ Καλλιθέας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων ΣΕΗΛΕ και το σωματείο εργαζομένων στο Συνεταιρισμό.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην Αριστοτέλους και Τσιμισκή.

Στον Πειραιά, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί μπροστά από το πολυκατάστημα «ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ».

Στην Πάτρα, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα των Επαγγελματοβιοτεχνών καλούν αύριο, σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 6μ.μ. έξω από το πολυκατάστημα της πολυεθνικής «ΚΑΡΦΟΥΡ».

Στα Γιάννενα, οι εργαζόμενοι και οι ΕΒΕ διοργανώνουν αύριο κοινό παγγιαννιώτικο συλλαλητήριο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνουν δυο προσυγκεντρώσεις στις 6.30 το απόγευμα. Η μια έξω από την Ομοσπονδία ΕΒΕ και η άλλη έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Θα ακολουθήσει κοινή πορεία και συγκέντρωση στη Νομαρχία.

Στο Βόλο δίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12.30 στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σούπερ - μάρκετ Μαγνησίας.

Στην Κρήτη, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνει, αύριο συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι. Η ΔΗΚΕΒΕ Χανίων καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών να πάρουν απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων την ίδια μέρα (12μ.μ. - 2μ.μ.) και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ