Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΑΝΑΣ

Δικηγόρος

Motion Team

Η περίοδος διεξαγωγής του 17ου Συνεδρίου βρίσκει το ΚΚΕ σε διαρκή ανοδική πορεία. Παράλληλα συμπίπτει με την ολοένα και μεγαλύτερη όξυνση των ταξικών αντιθέσεων. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων χρόνων δείχνουν φανερά πια τα σημάδια τους. Ολο και μεγαλύτερη ανεργία, ακρίβεια, μερική απασχόληση, ξεκλήρισμα των αγροτών, περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, απόπειρας οικοδόμησης του αστυνομικού κράτους, εντεινόμενη εμπορευματοποίηση στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα εντείνεται καθημερινά όπου Γης.

Ταυτόχρονα γίνεται πλέον συνείδηση σε όλο και περισσότερους ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούν σε σταθερή βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ενώ και οι τελευταίες αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν εντέχνως για την ΕΕ καταρρέουν, καθώς αποκαλύπτεται καθημερινά στους εργαζόμενους της Ελλάδας και της Ευρώπης ο βαθύς ταξικός αντιδραστικός χαρακτήρας της.

Η αυξανόμενη τάση χειραφέτησης πλατιών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να δώσει ώθηση την επόμενη περίοδο στην ανάπτυξη του ριζοσπαστικού πόλου για μια κοινωνικοπολιτική συμμαχία, που θα οδηγήσει στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου. Αναγκαίος όρος γι' αυτό και το βάθεμα του ιδεολογικοπολιτικού μετώπου σε όλα τα επίπεδα.

Καθώς το ΚΚΕ 86 χρόνια παραμένει σταθερό και αταλάντευτο στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι αυτονόητο ότι και κάθε συνεδριακή του διαδικασία όχι μόνο εντείνει το κοινωνικό ενδιαφέρον, αλλά και ενισχύει τις προσδοκίες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Η βέβαιη επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη ταξικών αγώνων, θα δώσει ώθηση στην προοπτική του Μετώπου, θα ενισχύσει την ελπίδα για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ