Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιων Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΔΟΣΑ)

Motion Team

Στους καιρούς αυτούς των παράδοξων αντιστροφών, στους καιρούς αυτούς της πανουργίας των λόγων, των μονοδρομικών αντιλήψεων, του οικουμενισμού και της εμπορευματοποίησης, στους καιρούς αυτούς της μονοκρατορίας των αγορών και της σιωπής των αμνών, στους καιρούς, τέλος, αυτούς της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» που τις ανισότητες και την αλλοίωση των εργασιακών σχέσεων υπέθαλψε προς όφελος των οικονομικά ισχυρών, οι εκδηλώσεις αντίστασης και αγωνιστικής διάθεσης αφυπνίζουν τις συνειδήσεις. Η αμφισβήτηση των μοναδικών λύσεων προωθεί τον προβληματισμό, προβάλλει την εναλλακτική μορφή σκέψης, δίνει ελπίδα, ανοίγει δρόμους και αναδεικνύει διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης του πραγματικού. Τούτο αποτελεί προστασία του πολιτισμού και άρνηση της βαρβαρότητας.

Ας μη λησμονούμε ποτέ ότι ο πολιτισμός υπήρξε πάντοτε και θα εξακολουθήσει πιθανώς να υπάρχει στο μέλλον, στο μέτρο και μόνο που προήγαγε και στο μέτρο και μόνο που θα προάγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη και το σεβασμό της υπόθεσης της ζωής. Σεβόμενος βαθύτατα τον άνθρωπο του καθημερινού μόχθου και την ιστορία του, πιστεύοντας στη συλλογικότητα και στη θεσμικά και όχι ευκαιριακά κατοχυρωμένη διεθνή αλληλεγγύη, ανήσυχος δε για τις άκριτα ως ρεαλιστικές θεωρούμενες παραδοχές, εύχομαι επιτυχία στο 17ο Συνέδριό σας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org